Tyttären nimpparijuhlille tein meidän perheen ”omia” uunileipiä, jotka ovat suosiossa erilaisissa illanistujaisissa ja kahvitteluissa. Ruisleivistä tehdyt ”lämppärit” ovat mukava ja helppo tarjottava, jonka täytteitä voi muunnella loputtomiin. Pepperoniversion ohella yksi ikisuosikki on tonnikala + suolakurkku. Ruispalojen mini-versio oli tervetullut uutuus: sopivan pieniä ja ohuita tämän kaltaiseen käyttöön.
Lämpimät leivät pepperonista
Vinkki: Pienten lasten makuun texmex-juustoraaste (ja pepperoni?) voi olla liian voimakasta. Vaihda tarvittaessa miedompaan juustoraasteeseen. Pepperonin voi korvata myös meetvurstilla tai kinkulla.
30 kappaletta
Ainekset:
1 ps (265 g) ruispaloja (mini)
ketsuppia
1 rs (150 g) pepperonisiivuja
2 rs miniluumutomaatteja
pizzamaustetta
1 ½ ps (à 150 g) texmex-juustoraastetta
Koristelu:
30 miniluumutomaatin päätä
Pretzel-suolarinkeleitä
mustia oliiviviipaleita
Levitä ruispalojen päälle ketsuppia. Leikkaa pepperoni kuutioiksi ja miniluumutomaatit siivuiksi. Säästä tomaateista päät koristelua varten. Levitä pepperoni ja tomaatit leiville. Ripottele päälle pizzamaustetta ja juustoraastetta.
Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes juusto on saanut kevyesti väriä. Työnnä suolarinkeleitä kahdesta kulmasta täytteiden alle. Laita tomaateista leikatut päät leipien keskelle poron neniksi ja oliiviviipaleet silmiksi.
Sonjaida
Oi mitä punakuonoja! Lämpöset leivät uunissa ovat meidän perheen iltapala silloin tällöin, mutta en oo tajunnut että niistähän saisi tarjottaviakin 🙂 Siihenhän nuo pikkuruispalat ovat soppeleita.
mari-johanna
Petteri Punakuono,oli poro nimeltään… voi tavatonta että näistä tuli hyvälle mielelle! 🙂
Meidän nuorimmainen poitsu rakastaa pepperoni pizzaa joten meillä onkin tässä valmiina ensi viikonlopun iltapala! Siis ihan pakko tehdä näitä! 🙂 Kiitos! 🙂