31.12.2007
Jauhelihakierteet voi tehdä etukäteen ja pakastaa. Lämmitä vain uunissa ennen tarjoilua, niin saat niistä lähes tuoreen veroisia.
TAIKINA. Valmista rahka-voitaikina erillisen ohjeen mukaan.
TÄYTE. Hienonna sipuli ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.
Kypsennä jauheliha paistinpannulla. Lisää loppuvaiheessa joukkoon sipuli ja paprika ja jatka kypsentämistä hetken aikaa.
Lisää vehnäjauhot, smetana, tomaattipyre, valkosipuli ja mausteet.
KIERTEET. Kauli taikina n. 25 x 50 cm kokoiseksi levyksi. Käytä runsaasti jauhoja, jotta taikina ei tartu pöytään.
Levitä päälle täyte. Kääri rullalle ja leikkaa 2 cm paksuisia viipaleita.
Laita kiepit leivinpaperin päälle ja voitele munalla.
Paista 225 asteessa 20 minuuttia.
Tarjoile lämpiminä.
AMANDA:
Hyvä ehdotus. Kyllä siitä herkkua tulee. 🙂
Hei, voisikohan tuo rahkavoitaikinan vaihtaa johonkin muuhun taikinaan? 🙂 esim. pelkkään voi taikinaan?
Kiitos vinkeistä. Uunissa on juuri satsillinen, jossa on paprikan sijasta suolakurkkua. Aiemmin tuolla oli kappalemäärästä puhe. Itse tein taikinan 1,5 kertasena ja siitä tuli minulla 29 kpl. En kuitenkaan tainnut saada koko taikinasta yhtä kauniin ohutta, kuin sinulla on tuossa kuvassa.
NELLISI:
Paprikan sijasta voisi ajatella esim. tomaattia (tuore tai aurinkokuivattu), ananasta ja miksei myös suolakurkkua.
Olisiko vinkkiä millä korvata paprika? Ajattelin tehdä näitä synttäreilleni, mutta muutamakin paprikalle allerginen tulossa vieraaksi.
Aivan joo, sitä epäilinkin mutta varmistin et ei sen takia sitten epäonnistuis.. 🙂 Tarvikkeet tulossa kaupasta, kohta testaamaan!!!
RESKU:
Se on se pienempi, ja resepteissä tavallisempi koko, 250 g. Jos siitä joskus poiketaan, niin se kyllä mainitaan ohjeessa.
Kiitos vastauksesta! Sitten olis vielä yks kysymys:
Kun tossa ohjeessa lukee että 1 purkki maitorahkaa niin tarkoittaako se 250:n vai 500:n gramman purkkia? ?;)
DOMINO ja RESKU:
Nämä ovat monikäyttöisiä. Mieleisillään täytevirityksillä saa melko varmasti onnistumaan. Pakkaseenkin voi laittaa. Voitaikinaleivonnaisten sulatus ja lämmitys varoen, ettei synny leivonnaisen lätsähtämistä, ”sulamista”.
Varmimmin lämmittäisin itse tarjolle uunissa, on helpompi kontrolloida rapeuden säilymistä. Vai onko mikroni vain huono sulattaja, tai minä huono mikronkäyttäjä? Mutta monesti olen kahvilassakin saanut liian pehmeäksi lämmitetyn voitaikinaleivonnaisen, josta kuohkeus ja rapeus on kadonnut.
Olisiko tähän jollain jotain viisastenkiveä takataskussa? 🙂
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
näitä tein tänään, hyviä ovat =) piti äkkiä laittaa pakkaseen että säilyyvät viikonlopun juhliin!