10.12.2017   6 kommenttia Kategoria: Makeat piirakat,  Muuta makeaa,  Pullat, munkit ja donitsit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Jättimäinen texaspulla


Texaspulla on suuri heikkouteni, kuten korvapuustit ylipäätään. Yhdysvaltojen osavaltion kanssa pullalla ei tietääkseni ole mitään tekemistä, vaan kyseessä on Fazerin kehittelemä tuotenimi. Siksi virallista reseptiäkään ei ole saatavilla. Netissä on paljon erilaisia ohjeita, jotka kuitenkin muistuttavat minusta tavallisia korvapuusteja. Texaspullassa erityistä on täytteen ”muhevuus”, jos tällaisella termillä voisi sitä kuvailla. Runsas täyte on selkeä, erottuva osasensa ja siinä on rakennetta. Tulin siihen tulokseen, että sen on oltava jauhojen ja kananmunan aikaansaamaa ”taikinamaisuutta”.

Vinkki: Tästä annoksesta stroisselia tulee isohko määrä. Voit pakastaa loput ja käyttää tulevissa pullaleipomuksissa.

Taikina:
100 g voita
2 ½ dl täysmaitoa
25 g hiivaa
¾ dl sokeria
1 rkl kardemummaa
½ rkl vaniljasokeria
¾ tl suolaa
1 pieni muna
n. 8 dl vehnäjauhoja

Täyte:

75 g voita
1 dl fariinisokeria
2 rkl kanelia
2 rkl vaniljasokeria
1 muna
1 dl vehnäjauhoja
¾ dl maitoa

Stroisseli:
2 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
50 g voita

Kuorrute:
1 dl tomusokeria
2 tl vettä


Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.

Sekoita maitoon sokeri, kardemumma, vaniljasokeri, suola ja muna. Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä vaivaten. Lisää voisula, kun jauhoja on jäljellä pari desilitraa. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä.

Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

Valmista sillä välin täyte. Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon fariinisokeri, kaneli ja vaniljasokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja maito. Kuumenna seosta koko ajan vispilällä huolellisesti sekoittaen, kunnes se sakeutuu. Anna jäähtyä kylmäksi, jotta täyte jähmettyy lisää. Kattilan voi laittaa kylmään vesihauteeseen ja tämän jälkeen jääkaappiin viilentymään.

Voitele vuoka tai vuoraa se leivinpaperilla. Tässä vuoan halkaisija oli 22 cm, jolloin taikinaa ja täytettä jäi vähän yli.

Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen levyksi. Levitä päälle täyte. Leikkaa levystä noin 4 cm leveitä suikaleita. Kieritä suikale rullalle ja nosta rulla vuoan keskelle. Leikkaa levystä lisää suikaleita ja aseta niitä rullan ympärille, kunnes vuoka on täynnä.

Anna pullan kohota 20-30 minuuttia.

Yhdistä stroisselin kuivat aineet keskenään. Lisää voi ja nypi murumaiseksi. Ripottele pullan päälle.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Paistoaika riippuu uunin tehon lisäksi vuoan materiaalista. Anna jäähtyä. Yhdistä tomusokeri ja vesi ja valuta seosta pullan pinnalle.

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
35 tassutusta

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin kesäarvonta



Kesäarvonnassa esitetään ajankohtainen leivontakysymys ja arvotaan vastanneiden kesken Toivepuodin tuotepaketti, joka sisältää päivänvarjo-coktailtikkuja, hopeisia tähtikoristeita, leveää reunakalvoa ja Haganolin salmiakkimixeriä.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit