Yhteishyvä-lehden ruokaliitteessä oli pitkän aikaa sitten hieman tämän tapainen jäätelöjälkkäriohje. Siitä sitten kumpusikin ajatus, että miksei leivontablogissakin voisi olla leivoksia, joiden raaka-aineena on jäätelö. Leivosten valmistaminen on helppoa ja keksipohja, jäätelö ja suklaakuorrute on yhdistelmänä sellainen, joka maistuu varmasti kaikenikäisille. Itse käytin täytteessä tavallista vaniljakermajäätelöä, mutta hienompaa tilaisuutta varten valitsisin jonkin korkealuokkaisen ”gourmet”-vaniljajäätelön.

Minusta näitä voisi tarjota tavallisen kahvileivonnaisen tilalla, kunhan tilaisuus on sellainen, että leivokset eivät joudu seisomaan kauaa pöydässä. Kesäkuumalla nämä olisivat mukavan viilentävä tarjottava. Leivonnainen tai jälkiruoka – päätös jää sinulle. Yhtä kaikki, emännän pelastus tällaiset valmiiksi pakkaseen tehtävät leivonnaiset ovat erityisesti isojen juhlien alla.

Kakun voi toki tarjota kokonaisenakin ja neliövuoan tilalla pyöreä vuokakin käy. Niin leivokset kuin jäätelökakun voisi kruunata suklaa- tai sokerimassakoristeilla.