15.04.2015   7 kommenttia

Irzu


irzu

Nimimerkki:

Irzu

Kinuskileipomo:

Kinuskileipomo Irzu

Kuka olet?

Olen yli 40 v Rauman seudulla asuva perheenäiti. Lapset ovat jo kyllä kohta 19 v ja 22 v ja toinen enää asuukin kotona. Että isäntä sitten joutuu välillä testailujen uhriksi. 🙂

Koska innostuit leipomisesta ja miten se tapahtui?

Hih! Tämä on jotenkin noloa, mutta en ole nuorempana pitänyt leipomisesta ollenkaan, vaikka äiti oli kova leipomaan. Vasta muutaman vuoden ajan olen innostunut tekemään kaikkia hauskoja kokeiluita, mitä esimerkiksi televisiossa kokkiohjelmissa tai netissä olen nähnyt. Kärsivällisyys ei välttämättä riitä liian kauan kestävään näpertelyyn… mutta kun muutettiin uuteen kotiin, niin löysin itsestäni ihmeellisen innostuksen tehdä uusia ”hauskoja ruokia”. Kuten aikuisetkin, niin koiratkin (3) saavat osansa herkuista. Myös koirien syntymäpäivät huomioidaan niin, että jokainen saa joka vuosi jonkinlaisen oman suolaisen hauskan ”kakun”.

Kuinka usein leivot? Minkälaiset jutut saavat sinut innostumaan?

Nykyään leivon pari – kolme kertaa viikossa erilaisia leipiä ja ehkä kerran viikossa jotain makeaa. Meidän perheen lemppari on appelsiinimuffinssit. Innostun yleensä uusista hauskoista resepteistä. Ruuanlaitto kun saa olla hauskaa ja hauskannäköistä.

Suosikki raaka-aineesi?

Tuorejuusto. Teen aikas usein juustokakkuja ja se kuuluu ehdottomasti omaan herkkukategoriaan. Muutamalle ystävällekin olen juustokakkuja leiponut.

Kerro jokin hyvin mieleen jäänyt leivontamuisto!

Paras muisto on, kun nuorena tein mummon kanssa karjalanpiirakoita. Itse en kyllä ole niitä tainnut tehdä kuin parisen kertaa…

Paras leivonnainen, jota olet maistanut?

Ei välttämättä leivonnainen, mutta muistan aina kun maistoin ekaa kertaa vadelmia ja valkosuklaakastiketta. Se on siitä lähtien ollut oma iso herkku.

Pahin kömmähdyksesi keittiössä?

19-vuotiaana minulla oli pari vuotta oma kahvila ystävän kanssa. En tosiaan osannut silloin oikeastaan mitään leipoa ja siihen aikaan pullat tulivat leipomosta. Karmeinta oli, kun asiakas toi sitruunapullan takaisin ja sanoi pullan olevan varmaan jäässä, että jospa mikroon vähäksi aikaa. No eipä ollut jäässä, vaan oli vain unohtunut laittaa paistoon ja oli kuiva kuin kivi…

Mitä haluaisit seuraavaksi oppia?

Tyttären lakkiaiset ovat tulossa, joten jotain koristelutekniikkaa olisi kiva hioa paremmaksi. Esimerkiksi suklaan käsittelyä ja varsinkin makumassasta tehdyt koristeet ovat hepreaa.

Miten haluaisit kehittää Kinuskiyhteisöä? Muita toiveita Kinuskikissalle?

Tällä hetkellä omasta mielestä tosi hyvät sivut. Turvaudun aina Kinuskikissaan, kun tarvitsen jonkin hyvän ohjeen!

Keittiökoira kysyi sinulta: Jos saisit päivän pitää omaa kivijalkaleipomoa, niin mitä siellä leivottaisiin ja myytäisiin?

Lyhykäisesti: juustokakkuja. 🙂

Mitä haluaisit kysyä seuraavalta esittelyssä olevalta Kinuskilta?

Mikä pitää leipomisinnostustasi yllä?

Jaa meille suosikkireseptisi ja kerro lyhyesti reseptin tarina.

Tämä appelsiinikakku on se meittin perheen suosikkiresepti ja näitä teen silloin tällöin myyjäisiinkin.