18.12.2018   39 kommenttia Kategoria: Jäätelökakut,  Jäätelöt,  Jälkiruoat,  Joulu,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Irish cream -jäätelökakku


Kaupallinen yhteistyö Baileysin kanssa.

On aika julkistaa Kinuskikissan tämän joulun jälkiruoka! Tähän jäätelökakkuun olen yhdistänyt kaikki suosikkimakuni. Ylellisen Baileys-jäätelön joukossa piilottelee piparkakkuja, jotka antavat jäätelöön jouluisen maun lisäksi kivasti rakennetta. Suklaatakaan ei ole unohdettu: siitä on muodostettu rapsahtava kuori. Päälle valutettu nougat muistuttaa Baileysin väriä ja piristää tummaa pintaa. Vapaaehtoinen lisuke on vielä itse keitetty kinuskikastike, jonka voi kaataa kakun ympärille. Sen joukosta nousevat esiin herukat punaisina väripilkkuina.

Kakun voi valmistaa pakastimeen odottamaan aaton herkutteluhetkeä. Suklaakuori pitää kakun muodossaan tavallista jäätelökakkua kauemmin. Silti kakku kannattaa tarjoilla samantien, sillä täytteen sulamisvauhti on samaa luokkaa kuin kaupan jäätelöissä.

Vinkki: Useat silikonivuoat ovat tilavuudeltaan 2,5 litraa. Jäätelöä tulee hieman reilumpi annos (n. 3 litraa), jotta se varmasti riittää isompaankin vuokaan. Yli jäävän jäätelömassan voi pakastaa rasiassa erikseen.

Suklaakuori:
n. 150 g tummaa suklaata

Jäätelö:
2 dl kylmää Baileysia
5 dl vispikermaa
1 ½ dl glukoosisiirappia
4 munaa
1 dl sokeria
n. 100 g piparkakkuja

Koristeluun ja tarjoiluun:
1 (43 g) Nougat-patukka
1-2 piparkakkua
1 ½ dl fariinisokeria
1 ½ dl kuohukermaa
punaherukoita


Sulata paloiteltu tumma suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (max 250 W) tai kuumassa vesihauteessa. Levitä suklaasulaa kauttaaltaan silikoniseen rengasvuokaan. Laita suklaata tasainen, ohut kerros. Huolehdi, ettei suklaa valu pohjalle, sillä ohut kuori on helpompi leikata ja miellyttävämpi syödä. Suklaata ei tarvitse ulottaa vuoan yläreunaan saakka, jos haluat kakusta kaksivärisen. Silloin kuori peittää vain osan pinnasta ja pienempikin määrä suklaata riittää. Nosta vuoka 10 minuutiksi pakastimeen ja täydennä läpikuultavat kohdat lisäämällä niihin suklaasulaa. Laita vuoka jääkaappiin jäätelön valmistamisen ajaksi.

Mittaa kulhoon vispikerma ja Baileys. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita Baileys-kermavaahtoon glukoosisiirappi.

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Vinkki: jos munat eivät vaahtoudu kunnolla, laita kulho kuumalla vedellä täytettyyn astiaan ja jatka vatkaamista siinä. Yhdistä vaahdot keskenään.

Annostele ohut kerros vaahtoa vuoan pohjalle. Laita päälle paloiteltuja piparkakkuja. Jatka pipari- ja jäätelökerrosten vuorottelua, kunnes vuoka on täynnä. Anna jäätyä pakastimessa seuraavaan päivään.

Sulata nougat mikrossa miedolla lämmöllä (n. 180 W) tai kuumassa vesihauteessa. Kumoa kakku tarjoilulautasen päälle ja irrota silikonivuoka taivuttamalla reunoja ylöspäin. Auta keskiosaa irtoamaan rypistämällä vuoan torviosaa kasaan, tarvittaessa myös sormella auttaen. Valuta nougat-sulaa kakun päälle. Murenna pinnalle piparkakkuja. Nosta kakku takaisin pakastimeen.

Tee kinuskikastike fariinisokerista ja kermasta. Mittaa ainekset kattilaan ja keitä vain sen aikaa, kunnes sokeri on sulanut. Ota liedeltä ja anna jäähtyä viileässä. Suojaa pinta tuorekelmulla, jotta siihen ei muodostu kalvoa. Kaada kakun ympärille juuri ennen tarjoilua. Ripottele kinuskikastikkeen joukkoon ja kakun päälle punaherukoita.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
1 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin maaliskuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuodin maaliskuun arvonnassa on palkintona korkea 16-senttinen irtopohjavuoka, porkkana-lautasliinoja, pupu-lautasia ja vihreitä melts-nappeja.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat

Kumppanit