04.05.2014   115 kommenttia

Innostavia yhteistyöuutisia ja arvonta!


vispilankauppa_kinuskikissa

Toukokuusta alkaen Kinuskikissa-blogissa pyörähtää käyntiin uudenlainen reseptiyhteistyö, jonka toisena osapuolena on leivontaihmisen aarreaitta Vispilänkauppa Järvenpäässä (verkkokauppaa unohtamatta). Tämän yhteistyön suurin anti teille lukijoille liittyy tuoteopastukseen. Tarkoitukseni on poimia teille mielenkiintoisia uutuuksia ja laatia niistä havainnollisia ohjeita, joissa reseptin ohella kerrotaan vaihe vaiheelta tuotteiden käytöstä. Fokus on sellaisissa tuotteissa, joiden käytössä kuvallinen opastus on erityisen tarpeellista, mutta toki huomioin erilaiset leivontaharrastajat vasta-alkajista pidemmälle ehtineisiin kotikondiittoreihin. Siksi kaikki tuotteet eivät ole välttämättä uutuuksia, vaan myös perusasioita käydään läpi. Lähtökohtana on toki tuotteet, jotka koen itse innostaviksi ja esittelemisen arvoisiksi.

Yhteistyömme sai alkunsa, kun olin aiemmin keväällä yhteydessä Vispilänkaupan omistajaan, Eija Niemenojaan. Kinuskikissa oli Eijalle entuudestaan tuttu, kuulemma myös asiakaskunnan piirissä. Tuntui hauskalta ajatella, että Kinuskikissan lukijat ovat Eijalle tuttuja asiakkaita – Eija siis kohtaa työssään niitä, joille minä ohjeitani laadin. Tuumimme, että yhteistyömme kautta minä voisin tarjota teille lukijoille entistä parempaa opastusta ja tuotevinkkejä ja Eija puolestaan saisi asiakkailleen heidän kaipaamiaan lisäohjeita blogini kautta. Jatkossa tunnistat nämä reseptit ohjeen lopusta löytyvästä ”Yhteistyössä Vispilänkauppa” -merkinnästä.

Tavatessamme Eijan kanssa juteltiin leipomisesta, bloggaamisesta ja tietenkin Vispilänkaupasta. Eija kertoi näin:

Koska Vispilänkauppa on perustettu?
Vispilänkauppa avasi ovensa Järvenpäässä 1.11.2012. Verkkokauppa avautui seuraavana vuonna 17.9.2013.

Mistä Vispilänkaupan nimi on peräisin?

Mietin, että kaupan nimen on liityttävä oleellisesti leivontaan ja siinä on oltava sana ”kauppa”, ”puoti”, ”putiikki” tai jokin vastaava. Mietin mitä tarvitaan lähes aina leipomisessa ja mieleeni tuli ensimmäiseksi vispilä. Minkä sanan voisi yhdistää vispilän kanssa? Kauppa, tietenkin! Niin syntyi liikkeeni nimi Vispilänkauppa.

Mikä sai sinut perustamaan oman leivontatarvikeliikkeen?

Istuin toukokuun lopussa vuonna 2012 aamukahvilla keittiömme pöydän ääressä. Mies oli lähtenyt töihin ja lapset kouluun ja mietin, mitä sinä päivänä leipoisin. Minulla oli aikaa, koska olin työuupumuksen takia sairaslomalla. Leipominen oli kuin terapiaa, siitä tuli aina hyvä mieli. Sairasloman aikana olin alkanut miettiä, voisiko elämässä vielä tehdä jotain ihan uutta. Minkälainen työ toisi iloa ja liittyisi leivontaan? Muistin miten turhauttavaa oli käydä kotikaupunkini kaupoissa, joiden leivontatarvikevalikoima oli niin suppea. Kuin salama kirkkaalta taivaalta sain ajatuksen; mitä jos perustaisin itse leivontatarvikeliikkeen ja jättäisin kokonaan työni isossa pankissa. Tuo ajatus ei jättänyt enää rauhaan. Sen jälkeen laitoin tuulemaan: kauppa avasi ovensa muutamassa kuukaudessa.

Alkavan yhteistyön kunniaksi järjestämme arvonnan, jonka palkintona on 40 €:n arvosta Vispilänkaupan tuotteita sekä omistuskirjoituksella varustettu Kinuskikissan helpot suosikit -kirja (arvo 33 €). Arvontaan osallistut kertomalla kommentissasi, mihin tuotteeseen sinä toivoisit Kinuskikissan tarttuvan seuraavaksi. Tuotteen ei tarvitse kuulua Vispilänkaupan nykyvalikoimaan, vaan voit samalla antaa uuden tuoteidean. Osallistumisaikaa on 25.5. saakka.

Iloisin toukokuun terveisin

Kinuskikissakansi_kinuskikissanhelpotsuosikit250