Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Raparperi-valkosuklaajuustokakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Raparperi-valkosuklaajuustokakku

30.5.2011



Kotileipurin ilmaveivi syntyy, kun juustokakku kootaan nurinkurisessa järjestyksessä ja kiepsautetaan täytteen hyydyttyä oikeinpäin. Raparperi ja valkosuklaa se vain on niitä yhtälöitä, jotka toimii AINA! Ei kun ilmaveivejä tehtailemaan!


Vinkki 1:
Voit valmistaa ilmaveivi-tyyliin minkä tahansa juustokakun. Vuoan pohjalle voi asetella myös halkaistuja viinirypäleitä tai muita hedelmiä.
Vinkki 2: Perinteinen juustokakku ohjeella syntyy, kun valmistat sen normaalissa ”pohja ensin, täyte sitten” -järjestyksessä.
Vinkki 3: Täytteeseen upotetut mansikat ovat parhaimmillaan, kun tarjoilet kakun täyttämispäivänä.
Vinkki 4: Raparperikiisselin voit keittää jo edellispäivänä.

Raparperikakku

Vuoan pohjalle:
n. 200 g mansikoita

Raparperikiisseli:
500 g raparperia
2 ½ dl sokeria
½ dl maissitärkkelystä

Täyte:

5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
2 valkuaista
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä

Keksipohja:
200 g mansikkadominoita
75 g margariinia tai voita


Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja kelmulla ja sivele reunoille ruokaöljyä. Halkaise/siivuta mansikat ja asettele niitä vuoan pohjalle.

Kuori raparpereista ulommainen kerros ja leikkaa ne paloiksi. Laita raparperit kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. (Raparpereita ei kannata keittää hajoamispisteeseen, sillä palat ovat kivoja sattumia täytteessä!) Ota desilitramitalla kattilasta noin puoli desiä lientä ja sekoita siihen maissitärkkelys. Kaada takaisin kattilaan ja jatka keittämistä noin minuutti. Anna raparperikiisselin jäähtyä.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mausta kuohukerma vaniljasokerilla ja vaahdota. Erottele valkuaiset ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Pehmitä tuorejuusto kulhossa vatkaimella sekoittaen ja yhdistä valkosuklaasulan kanssa.

Sekoita kermavaahto, valkuaisvaahto, tuorejuusto-valkosuklaaseos ja raparperikiisseli keskenään.

Laita sitruunamehu ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Sekoita ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytteeseen.

Nostele täyte vuokaan mansikoiden päälle. Ravista vuokaa, jotta täyte asettuu mansikoiden ympärille. Anna kakun hyytyä jääkaapissa kolme tuntia.

Murskaa dominot tehosekoittimessa tai kaulien. Sulata margariini kattilassa ja lisää joukkoon keksimurska. Levitä seos hyytyneen täytteen pinnalle. Irrota kakku samantien vuoasta – keksipohja halkeilee herkästi, jos se ehtii kovettua. Käytä irrottamisessa apuna ohutta, muovista lastaa ja poista sitten vuoan reunus kakun ympäriltä.

Laita päälle kakkulautanen ja suorita ilmaveivi.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 12 henkilölle 102

Avainsanat

JuhannusJuhannuskakkuKesäkakkuMansikkakakkuSuklaakakkuValkosuklaa

Ainesosat

MansikkaRaparperiSuklaa

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutKesäKevät

Erityisruokavaliot

Pähkinätön

Tykkäsitkö?

(11)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (102)

Kinuskikissa28.6.2018 17:07

Tosiaan – Oreolta löytyy tuo mansikkamaku myös! Hyvä huomio Vanillacherryltä!

Vanillacherry27.6.2018 12:41

Kinuskimellu: vaniljainen tavallinen domino sopii varmasti myös makumaailmaan, mutta jos haluat pitää kiinni mansikkaisuudesta tässä voisi kokeilla Dominon tilalla nyt kaupoissa näkyvää Strawberry Cheesecske-makuista Oreo-keksiä ☺️

mari-johanna27.6.2018 12:40

Kinuskimellu: Tavalliset dominot käyvät oikein hyvin!
Itse tekisin varmasti juurikin niin.
Toki halutessaanhan pohjan keksit voi vaihtaa ihan mihin tahansa kekseihin,silloin kannattaa vain hieman tarkistus laskea keksien ja rasvan menekkiä uudelleen.
Dominot siis se helpoin ratkaisu!

kinuskimellu27.6.2018 10:31

Mansikkadominoita ei enää ole, onko suositella jotain keksiä tilalle vaiko normi dominoita?

Kinuskikissa24.5.2016 17:52

Marsa: mari-johanna antoikin sinulle täydellisen vastauksen. 🙂

mari-johanna22.5.2016 07:56

Marsa: Tyhmiä kysymyksiä ei ole 🙂 mutta oletan kyllä että Kinuskikissa keittää raparperit ilman vettä,koska sitä ei ohjeessa mainita. Itse keitä ainakin.
Kun raparperi lämpenee ja alkaa pehmetä siitä tulee nestettä eli omaa mehua kattilan pohjalle ja samoin sokerista tulee sulaessa juoksevaa. 🙂

Marsa21.5.2016 19:53

Tyhmä kysymys varmaankin mutta siis keitätkö raparperit ilman vettä?

nalamuru12.4.2016 21:38

Fanmar: Valkuaisvaahdon korvikkeeksi tässä sopii parhaiten vaahdotettu kermavaahto eli lisää tuota kerman määrää ainakin desin verran. Laktoositonta valkosuklaata ei valitettavasti ole suomessa markkinoilla maidotonta valkosuklaata löytyy mikä toki on myös laktoositonta, mutta se ei maultaan täysin vastaa tavallista valkosuklaata. Maidotonta valkosuklaata olen löytänyt esimerkiksi punnitse ja säästä liikkeestä myös muista ekokaupoista löytyy.

Fanmar12.4.2016 21:06

Heippa. Millä voisin korvata valkuaisvaahdon? Kananmuna-allergian vuoksi se ei meille käy. Onko tietoa laktoosittomasta valkosuklaasta, mistä sitä voisi saada? Pitäisi tehdä kakku myös laktoosittomana.

Kinuskikissa10.6.2015 15:45

Tosiaan 24 cm vuoka ollut käytössä, päivitin tiedon reseptiin.

Kinuskigalleria (2)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Raparperi-valkosuklaajuustokakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Raparperi-valkosuklaajuustokakku

30.5.2011



Kotileipurin ilmaveivi syntyy, kun juustokakku kootaan nurinkurisessa järjestyksessä ja kiepsautetaan täytteen hyydyttyä oikeinpäin. Raparperi ja valkosuklaa se vain on niitä yhtälöitä, jotka toimii AINA! Ei kun ilmaveivejä tehtailemaan!


Vinkki 1:
Voit valmistaa ilmaveivi-tyyliin minkä tahansa juustokakun. Vuoan pohjalle voi asetella myös halkaistuja viinirypäleitä tai muita hedelmiä.
Vinkki 2: Perinteinen juustokakku ohjeella syntyy, kun valmistat sen normaalissa ”pohja ensin, täyte sitten” -järjestyksessä.
Vinkki 3: Täytteeseen upotetut mansikat ovat parhaimmillaan, kun tarjoilet kakun täyttämispäivänä.
Vinkki 4: Raparperikiisselin voit keittää jo edellispäivänä.

Raparperikakku

Vuoan pohjalle:
n. 200 g mansikoita

Raparperikiisseli:
500 g raparperia
2 ½ dl sokeria
½ dl maissitärkkelystä

Täyte:

5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
2 valkuaista
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä

Keksipohja:
200 g mansikkadominoita
75 g margariinia tai voita


Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja kelmulla ja sivele reunoille ruokaöljyä. Halkaise/siivuta mansikat ja asettele niitä vuoan pohjalle.

Kuori raparpereista ulommainen kerros ja leikkaa ne paloiksi. Laita raparperit kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. (Raparpereita ei kannata keittää hajoamispisteeseen, sillä palat ovat kivoja sattumia täytteessä!) Ota desilitramitalla kattilasta noin puoli desiä lientä ja sekoita siihen maissitärkkelys. Kaada takaisin kattilaan ja jatka keittämistä noin minuutti. Anna raparperikiisselin jäähtyä.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mausta kuohukerma vaniljasokerilla ja vaahdota. Erottele valkuaiset ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Pehmitä tuorejuusto kulhossa vatkaimella sekoittaen ja yhdistä valkosuklaasulan kanssa.

Sekoita kermavaahto, valkuaisvaahto, tuorejuusto-valkosuklaaseos ja raparperikiisseli keskenään.

Laita sitruunamehu ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Sekoita ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytteeseen.

Nostele täyte vuokaan mansikoiden päälle. Ravista vuokaa, jotta täyte asettuu mansikoiden ympärille. Anna kakun hyytyä jääkaapissa kolme tuntia.

Murskaa dominot tehosekoittimessa tai kaulien. Sulata margariini kattilassa ja lisää joukkoon keksimurska. Levitä seos hyytyneen täytteen pinnalle. Irrota kakku samantien vuoasta – keksipohja halkeilee herkästi, jos se ehtii kovettua. Käytä irrottamisessa apuna ohutta, muovista lastaa ja poista sitten vuoan reunus kakun ympäriltä.

Laita päälle kakkulautanen ja suorita ilmaveivi.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 12 henkilölle 102

Avainsanat

JuhannusJuhannuskakkuKesäkakkuMansikkakakkuSuklaakakkuValkosuklaa

Ainesosat

MansikkaRaparperiSuklaa

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutKesäKevät

Erityisruokavaliot

Pähkinätön

Tykkäsitkö?

(11)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (102)

Kinuskikissa28.6.2018 17:07

Tosiaan – Oreolta löytyy tuo mansikkamaku myös! Hyvä huomio Vanillacherryltä!

Vanillacherry27.6.2018 12:41

Kinuskimellu: vaniljainen tavallinen domino sopii varmasti myös makumaailmaan, mutta jos haluat pitää kiinni mansikkaisuudesta tässä voisi kokeilla Dominon tilalla nyt kaupoissa näkyvää Strawberry Cheesecske-makuista Oreo-keksiä ☺️

mari-johanna27.6.2018 12:40

Kinuskimellu: Tavalliset dominot käyvät oikein hyvin!
Itse tekisin varmasti juurikin niin.
Toki halutessaanhan pohjan keksit voi vaihtaa ihan mihin tahansa kekseihin,silloin kannattaa vain hieman tarkistus laskea keksien ja rasvan menekkiä uudelleen.
Dominot siis se helpoin ratkaisu!

kinuskimellu27.6.2018 10:31

Mansikkadominoita ei enää ole, onko suositella jotain keksiä tilalle vaiko normi dominoita?

Kinuskikissa24.5.2016 17:52

Marsa: mari-johanna antoikin sinulle täydellisen vastauksen. 🙂

mari-johanna22.5.2016 07:56

Marsa: Tyhmiä kysymyksiä ei ole 🙂 mutta oletan kyllä että Kinuskikissa keittää raparperit ilman vettä,koska sitä ei ohjeessa mainita. Itse keitä ainakin.
Kun raparperi lämpenee ja alkaa pehmetä siitä tulee nestettä eli omaa mehua kattilan pohjalle ja samoin sokerista tulee sulaessa juoksevaa. 🙂

Marsa21.5.2016 19:53

Tyhmä kysymys varmaankin mutta siis keitätkö raparperit ilman vettä?

nalamuru12.4.2016 21:38

Fanmar: Valkuaisvaahdon korvikkeeksi tässä sopii parhaiten vaahdotettu kermavaahto eli lisää tuota kerman määrää ainakin desin verran. Laktoositonta valkosuklaata ei valitettavasti ole suomessa markkinoilla maidotonta valkosuklaata löytyy mikä toki on myös laktoositonta, mutta se ei maultaan täysin vastaa tavallista valkosuklaata. Maidotonta valkosuklaata olen löytänyt esimerkiksi punnitse ja säästä liikkeestä myös muista ekokaupoista löytyy.

Fanmar12.4.2016 21:06

Heippa. Millä voisin korvata valkuaisvaahdon? Kananmuna-allergian vuoksi se ei meille käy. Onko tietoa laktoosittomasta valkosuklaasta, mistä sitä voisi saada? Pitäisi tehdä kakku myös laktoosittomana.

Kinuskikissa10.6.2015 15:45

Tosiaan 24 cm vuoka ollut käytössä, päivitin tiedon reseptiin.

Kinuskigalleria (2)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa