26.1.2008
POHJA. Muserra suolakeksit esim. minigrip-pussissa.
Sulata margariini.
Sekoita keskenään keksijauhe, vehnäjauhot, voi-/margariinisula ja kerma.
Levitä voidellun piirasvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.
TÄYTE. Sulata kattilassa voi/margariini.
Lisää sulatejuusto ja kerma.
Keitä miedolla lämmöllä, kunnes sulatejuusto on sulanut.
Rouhi joukkoon valkopippuria.
Anna jäähtyä hetki ja sekoita joukkoon kananmuna.
Laita pohjan päälle ananaspalat, lohkotut tomaatit ja muutamaan osaan leikatut hillosipulit.
Kaada päälle juustokastike ja ripottele pinnalle oreganoa.
Paista 175 asteessa noin 25 – 30 minuuttia.
En itse yhtään tykkää sulatejuustosta, uskaltaa varmaan kokeilla tuorejuustollakin?
ELMA87:
Kyllä sen pitäisi uunipellilläkin onnistua. 🙂
Uunipellin koosta riippuu, riittävätkö aineet kaksinkertaisina. 24 cm:n piirakan muuttamisesta uunipellin kokoiseksi Kinuskikissa on tehnyt laskelmia sivulla:
http://www.kinuskikissa.fi/kuukauden-vinkki-piirakka-uunipellilla
Heippa! Voikohan tämän piirakan tehdä uunipellillä? Synttäreille kaavailen tarjottavia, ja pääsisi helpommalla, jos voisi pellillä tehdä. Tuosta edellisestä kommentista voi päätellä, että todella ihastuin tähän ohjeeseen 😛
Aivan ihana ohje kyllä kerrassaan! Tuo pohja on TOSI nerokas!! Meillä oli ollut noin kuukauden jääkapissa sulatejuustorasia ja sille mietin käyttökohdetta. Kirjoitin tänne hakuun ”sulatejuusto” ja löysin tämän mahtavan ohjeen.
Täytteen kohdalla sovelsin, laitoin kanaa, fetaa ja ananasta (joku toinen kommenteissaan suosittelikin tätä, samoin minä) 🙂 Ensi kerralla täytteeseen suunnittelin laittavani persikkaa, kanaa ja aurajuustoa 🙂
Taffelilla on Snaxers suolakeksejä, joita löytyy myös valkosipulilla ja basilikalla maustettuna. Taidan myös niitä kokeilla ensi kerralla pohjaan, nams! Ja vielä lopuksi vinkki, että piirasvuokaan, jonka halkaisija on 28 cm, pohja kannattaa tehdä 1,5 kertaisena 🙂
Ihana piirakka 🙂 Tuunasin puoliskon makuun sopevan tuliseksi laittamalla täytteeksi jauhelihaa, tomaattia, ananasta ja päälle vielä Tex Mex Garlic salsaa ja kevytsulatejuuston vaihdoin valkosipulisulatejuustoon ja pohjaan käytin paprika-tucceja.
Aivan ihana ohje, ja tosi helposti sovellettavissa, keksipohjan päälle voi varmaan laittaa käytännössä mitä vaan. Pakko tulla jakamaan oma takuuvarma sovellukseni (oon tehnyt sitä tällä viikolla kolme kertaa kun on niin hyvää 😀 ) eli pohjan päälle broileria, fetaa ja ananasta, sekä tuorejuustoseokseen currya. Nam!! Niin helppoa ja nopeaa ja HYVÄÄ. 🙂
TUPLAMAMA 09:
Hienoa, nyt muutkin uskaltavat. Mikä helpostus juhlavalmisteluihin, kun suolaisen piirakan voi tehdä raakaversiona valmiiksi pakkaseen ja tarjota sitten ”tuoreena”. Ilouutinen monille.
Kiitos, kun tulit kertomaan. 🙂
Juhlatarjottavat onnistuivat todella hyvin,pakastin tämän ja Italiano tonnikalapiirakan raakana ja maistui kaikille… Kehuja tuli.
TUPLAMAMA 09:
Ahaa! Minulla oli väärä ajatus. Kuvittelin, että kyselit jo valmiiksi paistetun piirakan pakastamista ja sitten sulattamista, lämmittämistä ja tarjoilemista. Siitä ajattelin, että ihan tuoreena maut saattaisivat olla parhaita. Mutta sinä aiotkin paistaa raaan, pakastimessa uunivalmiina odottavan piirakan. Mainio idea. Kiinnostavaa kuulla, syökö pakastin jotain mausta. Tulethan kertomaan!
Onnea matkaan! 🙂
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Daniella: juu, voit korvata tuorejuustolla!