Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
VerkkokauppaYhteisöVideot
Kinuskikissa
 

Illanistujainen

26.1.2008

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2008/01/illanistujainen.JPG
60 min Helppo 8 henkilölle 24

Ainesosat

Hedelmä

Kategoriat

Helpot ja nopeatSuolaiset piirakat

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteeton

Tykkäsitkö?

Kirjaudu sisään arvostellaksesi reseptin.
(4)

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Kauppalista

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Jaa

undefined

Helppo kasvis-juustopiirakka

Muunna reseptiämukaan.
8HENKILÖLLE 8 HENKILÖLLE
8 henkilölle

Pohja

100 g suolakeksejä (esim. Tuc tai Pirkka)

30 g voita tai margariinia

1 dl vehnäjauhoja

1/2 dl ruoka- tai kevytkermaa

Täyte

1 rkl voita tai margariinia

200 g kevytsulatejuustoa

1 dl ruoka- tai kevytkermaa

valkopippuria

1 muna

1 tlk (à 227/140 g) ananaspaloja

2-3 tomaattia

15 hillosipulia

Pinnalle

oreganoa

Tarvikkeet

piirakkavuoka (24 cm)   

undefined

Helppo kasvis-juustopiirakka

Muunna reseptiämukaan.
8HENKILÖLLE 8 HENKILÖLLE
8 henkilölle

Pohja

100 g suolakeksejä (esim. Tuc tai Pirkka)

30 g voita tai margariinia

1 dl vehnäjauhoja

1/2 dl ruoka- tai kevytkermaa

Täyte

1 rkl voita tai margariinia

200 g kevytsulatejuustoa

1 dl ruoka- tai kevytkermaa

valkopippuria

1 muna

1 tlk (à 227/140 g) ananaspaloja

2-3 tomaattia

15 hillosipulia

Pinnalle

oreganoa

Tarvikkeet

piirakkavuoka (24 cm)   

Ohje

Klikkaa palluraa edetessäsi!

POHJA. Muserra suolakeksit esim. minigrip-pussissa.

Sulata margariini.

Sekoita keskenään keksijauhe, vehnäjauhot, voi-/margariinisula ja kerma.

Levitä voidellun piirasvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.

TÄYTE. Sulata kattilassa voi/margariini.

Lisää sulatejuusto ja kerma.

Keitä miedolla lämmöllä, kunnes sulatejuusto on sulanut.

Rouhi joukkoon valkopippuria.

Anna jäähtyä hetki ja sekoita joukkoon kananmuna.

Laita pohjan päälle ananaspalat, lohkotut tomaatit ja muutamaan osaan leikatut hillosipulit.

Kaada päälle juustokastike ja ripottele pinnalle oreganoa.

Paista 175 asteessa noin 25 – 30 minuuttia.

 

Uusimmat reseptit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/06/raparperi-kinuskikakku-resepti-1.jpgRaparperi-kinuskikakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_vaaleanpunainen-lohikakku-resepti_400x400.jpgVaaleanpunainen lohivoileipäkakku
8
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_voileipakakun-pohja-resepti_400x400.jpgVoileipäkakun pohja
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_gluteenittomat-kauraruudut-resepti_400x400.jpgGluteenittomat nougat-ruudut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_juhlava-kinkkupiirakka-resepti_400x400.jpgJuhlava kinkkupiirakka
13
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_vaaleanpunainen-domino-keksikakku-resepti-1_400x400.jpgVaaleanpunainen Domino-keksikakku
5
 

Kinuskikissan verkkokauppa

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/03-0-0095.jpegWiltonin shottilasivuokahttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/05/kk-hupparivaalpun-m.jpegKinuskikissan hupparit ja T-paidathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/GRL116.jpegViirinauhat ja köynnöksethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/08/irtopohjavuoka-23x76-cm-anodisoitu-alumiini_c489f0a6-91d3-4358-8817-9f28e5ebf180.webpIrtopohjavuoathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/CH24CCC137.pngTalviset muotithttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/SW526.pngVärilliset suklaalastut
Näytä lisää

Kommentit (24)

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi!

Kinuskikissa
5.12.2014 08:44

Daniella: juu, voit korvata tuorejuustolla!

Daniella
Kinuskileipomo Daniella
4.12.2014 09:29

En itse yhtään tykkää sulatejuustosta, uskaltaa varmaan kokeilla tuorejuustollakin?

Kinuskiemo
9.8.2013 13:04

ELMA87:
Kyllä sen pitäisi uunipellilläkin onnistua. 🙂
Uunipellin koosta riippuu, riittävätkö aineet kaksinkertaisina. 24 cm:n piirakan muuttamisesta uunipellin kokoiseksi Kinuskikissa on tehnyt laskelmia sivulla:
http://www.kinuskikissa.fi/kuukauden-vinkki-piirakka-uunipellilla

elma87
7.8.2013 23:12

Heippa! Voikohan tämän piirakan tehdä uunipellillä? Synttäreille kaavailen tarjottavia, ja pääsisi helpommalla, jos voisi pellillä tehdä. Tuosta edellisestä kommentista voi päätellä, että todella ihastuin tähän ohjeeseen 😛

elma87
8.3.2013 20:06

Aivan ihana ohje kyllä kerrassaan! Tuo pohja on TOSI nerokas!! Meillä oli ollut noin kuukauden jääkapissa sulatejuustorasia ja sille mietin käyttökohdetta. Kirjoitin tänne hakuun ”sulatejuusto” ja löysin tämän mahtavan ohjeen.

Täytteen kohdalla sovelsin, laitoin kanaa, fetaa ja ananasta (joku toinen kommenteissaan suosittelikin tätä, samoin minä) 🙂 Ensi kerralla täytteeseen suunnittelin laittavani persikkaa, kanaa ja aurajuustoa 🙂

Taffelilla on Snaxers suolakeksejä, joita löytyy myös valkosipulilla ja basilikalla maustettuna. Taidan myös niitä kokeilla ensi kerralla pohjaan, nams! Ja vielä lopuksi vinkki, että piirasvuokaan, jonka halkaisija on 28 cm, pohja kannattaa tehdä 1,5 kertaisena 🙂

Miimokka
24.3.2012 22:25

Ihana piirakka 🙂 Tuunasin puoliskon makuun sopevan tuliseksi laittamalla täytteeksi jauhelihaa, tomaattia, ananasta ja päälle vielä Tex Mex Garlic salsaa ja kevytsulatejuuston vaihdoin valkosipulisulatejuustoon ja pohjaan käytin paprika-tucceja.

elina24
20.11.2011 22:18

Aivan ihana ohje, ja tosi helposti sovellettavissa, keksipohjan päälle voi varmaan laittaa käytännössä mitä vaan. Pakko tulla jakamaan oma takuuvarma sovellukseni (oon tehnyt sitä tällä viikolla kolme kertaa kun on niin hyvää 😀 ) eli pohjan päälle broileria, fetaa ja ananasta, sekä tuorejuustoseokseen currya. Nam!! Niin helppoa ja nopeaa ja HYVÄÄ. 🙂

Kinuskiemo
21.10.2011 19:54

TUPLAMAMA 09:
Hienoa, nyt muutkin uskaltavat. Mikä helpostus juhlavalmisteluihin, kun suolaisen piirakan voi tehdä raakaversiona valmiiksi pakkaseen ja tarjota sitten ”tuoreena”. Ilouutinen monille.
Kiitos, kun tulit kertomaan.  🙂

tuplamama 09
21.10.2011 17:55

Juhlatarjottavat onnistuivat todella hyvin,pakastin tämän ja Italiano tonnikalapiirakan raakana ja maistui kaikille… Kehuja tuli.

Kinuskiemo
15.9.2011 17:11

TUPLAMAMA 09:
Ahaa! Minulla oli väärä ajatus. Kuvittelin, että kyselit jo valmiiksi paistetun piirakan pakastamista ja sitten sulattamista, lämmittämistä  ja tarjoilemista. Siitä ajattelin, että ihan tuoreena maut saattaisivat olla parhaita. Mutta sinä aiotkin paistaa raaan, pakastimessa uunivalmiina odottavan piirakan. Mainio idea. Kiinnostavaa kuulla, syökö pakastin jotain mausta. Tulethan kertomaan!
Onnea matkaan!  🙂

Näytä lisää

Kinuskigalleria (0)

Oletko leiponut tällä ohjeella? Kirjaudu sisään lisätäksesi kuva!

Ei galleriakuvia.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/fazer_logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/heirol_logo.jpg

Tärppilista

Mittayksiköt ja muunnokset

Vuokien muunnostaulukot

Erikokoisten kakkujen riittävyys

Vinkkejä erityisruokavalioihin

Säilyvyysopas

Vinkkejä leivonnaisten pakastamiseen

Kaulittavalla massalla kuorruttaminen

Suosituimmat reseptit

Chocolate Chip Cookies
5668 tähteä

Maailman paras mutakakku
2833 tähteä

Mokkapalat
2571 tähteä

Brookies
1831 tähteä

Britakakku
1535 tähteä

Kinuskiyhteisö

Liity kinuskiksi

Käyttöehdot ja säännöt

Rekisteriseloste

Tietosuojalauseke

Kinuskileipomoiden käyttöohje

Yleistä

Esittely- ja yhteystiedot

Toiveet ja palaute

Palaute vaniljamassasta

Yksityisyysasetukset

Tilaa uutiskirje

Liity listalle

Sosiaalinen media

Verkkokauppa