Isoista valkoisista vaahtokarkeista voi loihtia kakulle iglu-lookin, mutta saman ajatuksen voi toteuttaa myös pikkuruisista vaahtiksista minikokoisille muffinsseille. Valkoisia mini-vaahtokarkkeja myydään esimerkiksi Citymarketeissa (merkki Little Becky) ja löytyy niitä Haribon sekoituksestakin. Näitä kakkusia suosittelen sellaiseen hetkeen, jolloin tavoitteena ei pelkkä herkuttelu vaan yhdessä puuhastelu. Minä tein näitä omien tyttärien ja 15-vuotiaan leivonta-apulaiseni kanssa (kiitos Miljalle!) ja neljän hengen tiimiltämme koristelun parissa vierähti tunnin verran.  😊

Muffinssit kannattaa leipoa pieninä versioina (minimuffinssipelti on tässä kohtaa käytännöllinen), koska muuten yhdestä muffinssista tulee vaahtokarkeilla kuorrutettuna turhan iso syötävä. Kun ottaa mukaan myös värillisiä vaahtokarkkeja, voi koristelua laajentaa talvisen teeman ulkopuolellekin.

Irtopähkinöitä ja -hedelmiä myyvä Punnitse & Säästä -liike on muuten aikamoinen leivontaihmisen aarreaitta. Sieltä lähti mukaani myös nämä taikinassa käyttämäni kookospalat.