01.11.2015   29 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Hyydytetty tiikerikakku


tiikerikakku

Kahvikakkuna tunnettu tiikerikakku on vanha klassikko, mutta tällä kertaa kyse onkin hyydykekakusta. Moderni oranssi-mustaraidallinen tiikeri maistuu appelsiinilta ja lakritsilta. Tekniikka, jossa täytteitä kaadetaan vuoan keskelle vuorotellen, onkin monista aiemmista makuversioista tuttu. Mikä on oma suosikkisi? 🙂

Vinkit:

  • Lisäämällä salmiakkimixerin määrää suhteessa veteen, saat täytteestä enemmän salmiakin makuisen. Miedompana se maistuu enemmän lakritsilta.
  • Ilman elintarvikeväriä täyte on sävyltään keltaista ja kaunis niinkin.
  • Kokeile appelsiinitäytteessä myös muita rahkamakuja ja värejä.

Lakritsi-appelsiinikakku

Pohja:
200 g dominokeksejä
50 g voita

Lakritsikiisseli:
5 liivatelehteä
1 dl Haganol salmiakki -mixeriä
3 ½ dl vettä
¾ dl tummaa siirappia
½ dl maissitärkkelystä

Appelsiinitäyte:

8 liivatelehteä
1 appelsiinin kuoriraaste
1 dl appelsiinimehua
200 g appelsiinijogurttia
400 g appelsiinirahkaa
700 g vaniljavanukasta (esim. X-tra tai Ehrmann)
2 rkl sokeria
(oranssia elintarvikeväriä)


Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele vuoan sisäreunaan öljyä, jotta kakku irtoaa siistimmin. Murskaa dominot tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

tiikerikakku-vaihe

Laita liivatelehdet (5 + 8 kpl) likoamaan kylmään veteen.

Ravista mixeripulloa huolellisesti, jotta väri sekoittuu tasaisesti. Mittaa kattilaan salmiakkimixeri, vesi ja siirappi. Sekoita maissitärkkelys pieneen määrään lientä ja lisää kattilaan. Kuumenna liedellä, kunnes kiisseli pulpahtaa, mutta älä jatka keittämistä. Sekoita kiisseliin liivatteet (5 kpl).

tiikerikakku-vaihe-2 tiikerikakku-vaihe-3

Nosta kattila liedelle ja anna pulpahtaa vielä kerran. Laita kattila kylmään vesihauteeseen, kunnes kiisseli on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi. Sekoittele välillä, jotta kiisseli jäähtyy tasaisesti eikä siihen muodostu paakkuja.

Valmistele kiisselin jäähtyessä appelsiinitäytettä. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu. Yhdistä kuoriraaste, appelsiinijogurtti, appelsiinirahka, vaniljavanukas ja sokeri vatkaimella. Sekoita halutessasi joukkoon oranssia elintarvikeväriä.

tiikerikakku-vaihe-4

Kun lakritsikiisseli on jäähtynyt sopivaksi, kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet (8 kpl). Sekoita liivatemehu appelsiinitäytteeseen.

Kaada vuoan keskelle vuorotellen appelsiinitäytettä ja lakritsikiisseliä. Appelsiinitäytettä voi kaataa hieman isompia annoksia kuin kiisseliä. Loppua kohden annosta voi pienentää, jotta saat myös keskiosaan tiheän rengaskuvion. Jos täyte painuu pohjaan, kaada se lähempää täytteen pintaa. Jos taas täyte jää kellumaan pinnalle, kaada ylempää.

tiikerikakku-vaihe-5 tiikerikakku-vaihe-6

Laita kakku jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään. Kakun hyytyminen kestää pidempään kuin tavallisessa juustokakussa. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

tiikerikakku-vaihe-7

Resepti on julkaistu myös Unelmien Talo & Koti -lehdessä syyskuun 2015 numerosssa.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
2 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin kesäarvonta



Nordic Waren kullanhohtoinen Jubilee Loaf -vuoka edustaa uusinta muotoilua ja on yksi Kinuskikissan Toivepuodin tähtituotteista. Osallistu Toivepuodin kesäarvontaan ja voit voittaa vuoan itsellesi.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat