Porokakku
Pohja ja kansi:
n. 600 g tummaa limppua viipaleina
1 ½ dl maitoa
Täyte:
4 liivatelehteä
300 g kylmäsavuporosiivuja
2 maustekurkkua
15 cm:n pala purjoa
2 ½ dl kevytvispiä
200 g chilituorejuustoa
200 g valkosipulituorejuustoa
½ dl vettä
Päälle:
persiljaa
tummia ja vihreitä viinirypäleitä
ohuita kylmäsavuporosiivuja
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voit kietaista myös vuoan sisäpinnan suojaksi leivinpaperisuikaleita. Näin kakku irtoaa vuoasta siistimmin.
Peitä vuoan pohja limppuviipaleilla. Kostuta maidolla.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Leikkaa kylmäsavuporo ja maustekurkut pieniksi kuutioiksi. Hienonna purjo.
Vaahdota kevytvispi. Sekoita joukkoon tuorejuustot, kylmäsavuporo, maustekurkku ja purjo.
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Sekoita vesi-liivateseos täytteeseen. Kaada täyte vuokaan. Laita päälle toinen kerros leipäviipaleita. Kostuta.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
Koristele kakun päällinen persiljaruusukkeilla. Tee viinirypäleistä kukkasia leikkaamalla rypäleet neljään osaan siten, että osat jäävät kiinni kantaan. Aseta erivärisiä rypäleitä päällekkäin. Taittele ohuet porosiivut ruusukkeiksi ja laita niitä vieri viereen näyttäväksi asetelmaksi.