Vinkit:
- Hapankorppupohjan sijaan voit vuorata vuoan pohjan ruisleipäviipaleilla. Tarvitset n. 300 g leipäviipaleita ja ¾ dl maitoa niiden kostuttamiseen.
- Jos et tee kakkuun sydänkoristetta, kaada kaikki täyte vuokaan, jolloin sitä tulee hieman paksumpi kerros. Vaihtoehtoisesti voit vaihtaa vuoan koon 26-senttiseksi. Kasvata pohjan määriä silloin neljänneksellä.
- Voit korvata osan katkaravuista kylmäsavulohiviipaleilla.
Katkarapuvoileipäkakku
Pohja:
175 g hapankorppuja
100 g voita tai margariinia
Täyte:
4 liivatelehteä
3 prk (à 170 g) Chipsters katkarapuja suolaliemessä
10 cm:n pala purjoa
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g Chipsters Remouladekastiketta
1 ½ dl tillisilppua
½ tl valkopippuria
3 rkl sitruunamehua
Koristeluun:
tilliä
katkarapuja
Vuoraa irtopohjavuoan pohja (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla. Sivele vuoan ja ison sydänmuotin reunojen sisäpintaan kevyesti ruokaöljyä esimerkiksi talouspaperin avulla. Näin täyte irtoaa helpommin.
Rouhi hapankorput tehosekoittimella hienoksi murskaksi. Sulata voi ja lisää joukkoon hapankorppurouhe. Levitä seos vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Valuta katkaravut siivilässä. Halutessasi laita kourallinen katkarapuja syrjään koristelua varten. Leikkaa loput katkaravut pieniksi paloiksi. Hienonna purjo.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, Remouladekastike, tilli, valkopippuri, katkaravut ja purjo.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita täytteeseen.
Aseta sydänmuotti leivinpaperilla vuoratulle leikkuulaudalle. Levitä täytettä muotin sisälle. Kaada loput täytteestä vuokaan. Anna täytteen hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia.
Irrota kakku vuoasta ohuen lastan avulla. Siirrä tarjoilulautaselle. Irrota sydänkuvio veitsen avulla muotista.
Asettele kakun päälle tillinoksia. Nosta sydänkoriste lastan avulla kakun päälle. Viimeistele koristelu katkaravuilla ja tillisilpulla.
ivi: oi, harmi juttu, että hyvä tuote on lopetettu. Mutta joltain toiselta tuotemerkiltä varmaan löytyy remouladekastiketta. Tai sitten sitä voi tehdä itse. Jos sinulta sattuu löytymään Kinuskikissan helpot suosikit -kirja, niin siellä on resepti.
ivi
tuota Chipsters Remouladekastiketta ei täältä saa, millä voisin sen korvata ?
ivi: voit käyttää!
ivi
Jos gluteenittomana haluaa, voiko käyttää gluteenitonta näkkäriä ?
Mimmukka: katkarapukakkuun ei itse asiassa tule sinappia, vaan bongasit reseptistä pienen lipsahduksen. 🙂 Tein ensimmäisen version sinapin kanssa, mutta totesin, että täyte on parempi ilman sitä, pääsee tuon remouladekastikkeen maut paremmin esiin. Sinappi oli unohtunut ohjetekstin joukkoon ja poistin sen nyt. 🙂
Liisukka: hyvä kysymys! Määriä ei tarvitse välttämättä muuttaa, vaikka ei tekisikään sydäntä. Täytteestä tulee silloin hivenen paksumpi. Jos ei välitä niin paksusta täytteestä, kakun voi tehdä myös 26-senttiseen vuokaan. Silloin pohjan aineksia on hyvä kasvattaa neljänneksellä. Lisään tästä vinkin ohjeeseen.
Irzu: ruohosipuli on varmasti hyvä valinta!
Ihana ja tyylikäs kakkunen 🙂 Tämä sopisi miehelle synttärikakuksi kun ei makeasta piittaa 🙂 Mutta kun minunkin pitäisi siitä palanen saada niin tuleeko huono jos jätän sinapin pois…Se on mulle kirosana ja maistan sen kaikesta vaikka kuinka olisi ”piilotettu” Jotain millä korvata sen?
Jess, katkarapukakku! 🙂 Tuleeko kakusta liian paksu, jos ei tee päälle sydäntä ja laittaa kaiken tuohon isoon vuokaan? Vai pitääkö annostusta vähentää? Ja miten paljon?
Irzu
Ihanalta näyttää ja varmaan maistuu! 🙂 Itse ko en ole tillin ja purjon ystävä kauheasti ni teenpä saman mutta korvaan osan siitä vaikka ruohosipulilla. Saa nähdä mitä tulee…