Rapeat marengit syntyvät vähällä vaivalla, rauhallisesti matalalla lämmöllä paistaen. Marenkeja voi tehdä myös hunajasta, jolloin sen aromi on selkeästi läsnä. Lisävivahdetta saa suklaalla, joka myös kuvioi marengit kaksivärisiksi. Katso ohjeen lopusta video, jossa näytetään ruusukkeiden pursottaminen.
Hunajaiset suklaamarengit
40 kappaletta
Ainekset:
2 ison munan valkuaista
1 ¼ dl SAM Signature Toscanan Metsähunajaa
½ vaniljatangon siemenet
ripaus suolaa
30 g tummaa suklaata (tarvittaessa maidotonta)
Laita isoon kattilaan 5 cm vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Mittaa valkuaiset, hunaja, vaniljatangon siemenet ja ripaus suolaa teräskulhoon.
Vatkaa valkuaisvaahtoa 5 minuutin ajan kiehuvan veden päällä (älä anna kulhon koskettaa vettä). Ota kulho kattilan päältä ja jatka vatkaamista toiset 5 minuuttia.
Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W).
Laita pursotuspussiin tähtitylla. Valuta suklaasuklaa pussin sisälle reunaa myöten yhdeksi raidaksi. Täytä pussi valkuaisvaahdolla.
Pursota ruusukkeita pellille leivinpaperin päälle.
Laita marengit kuivumaan 80-asteiseen uuniin 1,5 tunniksi. Vaihda peltien paikkaa paistamisen puolivälissä. Sammuta uuni ja jätä marengit jäähtymään jälkilämpöön. Samalla ne kuivuvat vielä hieman lisää.
Katariina: voit käyttää muutakin hunajaa! 🙂
Neitileipuri
Hei! Kysyisin vaan että onko tuo Toscanan Metsähunaja juuri tähän reseptiin sopiva, vai vaikuttaako se mitenkään koostumukseen jos käyttäisi ihan normaalia juoksevaa ”kesäkukka” hunajaa? 🙂 Nyt kun tuon Katin kommentin kautta eksyin mielenkiinnolla katsomaan tätä reseptiä kun en ennen ollut kuullukaan hunajamarengeista, on pakko kokeilla.😊
Kati: ilman kiertoilmaa paistoin. Kiertoilman kanssa ei toki tarvitse vaihtaa peltejä. Lämpötilaa voit joutua säätämään… kandee kurkata uunin käyttöoppaasta suositus.
Paistoitko kiertoilmauunissa vai tavallisella ylä-/ alalämpö uunissa? Pohdin vain tuota peltien paikan vaihtoa 🤔
Kiitos vinkeistä 😊
sokeriruusu: Kun itselläni suuntavaisto on olematon ja eksyn aina, kun vain mahdollista, piti mielenkiinnosta tehdä ihan konkreettinen ”hunajanhakureissu”. Huomasin, että mari-johanna, joka tuntee sivuston parhaiten, neuvoikin kaksi polkua. Mehiläiset löytyivät! 😉
Paina tämän sivun yläreunassa Haku-linkkiä (ruskealla pohjalla, kolmas vasemmalta)! Kirjoita avautuvalla sivulla näkyvään tyhjään Sanahaku-laatikkoon haluamasi yhteistyökumppani, esim. hunajainen sam, jolloin kumppanin reseptit avautuvat näkyviin.
Toinen polku. Tämän sivun alareunassa on Pikahaut-otsikon alla yhtenä myös Yhteistyöreseptit-linkki. Sitä klikkaamalla tulee avautuvalla sivulla näkyviin tyhjä Sanahaku-laatikko. Kirjoita siihen yhteistyökumppani.
Tule rohkeasti kysymään lisää, jos jossain kohtaa on hämminkiä. 🙂
mari-johanna
Sokeriruusu: Tuolta sivun oikeasta laidasta löytyy harmaa resepti valikko. Klikkaa sieltä yhteistyöreseptit niin pääset sivuille, missä on kaikki yhteistyössä leivottu mm.hunaja reseptit. 🙂
Jos taas kirjoitat sivun ylälaidassa olevaan hakukenttään ”hunajainen sam” saat esille pelkästään ne otokset,mitkä liittyvät hunajainen samin yhteistyöhön. Sieltä löytyy sämpylää, pataleipää, pikkuleipää, ja leopardikakkua. ….
Intiaanisokerista en ole varma, ihan kuin olisi sitä kokeillut, näin itse muistelen,reseptejä kuitenkin tuhottomasti joten Kinuskikissa saa itse tulla kertomaan kokeilunsa juuri tuon sokerin kanssa! 🙂
Varmasti maukkaita 🙂 meinaan kokeilla näitä vielä tämän kk puolella kun on juhlat tiedossa.
Toivoisin ite lisää näitä hunaja reseptejä. Onko kinuskikissa kokeillut leivonnassa intiaanisokeria? Masajo merkkistä muistaakseni, siinä olisi kaikki hivenaineet ja vitamiinit tallella. Jogurtin päällä itse syön, mutta kun on niin tyyristä niin ei uskalla kokeilla josko epäonnistuu ja menee hukkaan.Makunsa saa mm melassista jota käytetään fariinin värjäämiseen.
Lissy: kuulostaa hyvältä, jännä nähdä mitä kehittelet. 🙂
Suosiili: uskoisin, että onnistuu. Maku olisi silloin vähän kinuskinen? Marenkien väri tummempi.
Sokeripulla
Ihanaa! Tässä mulle uusi pavlova leivosten pohja, täytteenä jo ajattelen jotain kahvi tai suklaakreemiä 😀 Kiitos!!!
Suosiili
Onnistuiskohan nää marengit jos tekis tummaan siirappiin 🙂