16.04.2020   14 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Leivontahaasteet,  Pullat, munkit ja donitsit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Hiivaton voisilmä-pikapulla


Koronakriisin alkuvaiheessa tiettyjen elintarvikkeiden saatavuus oli epävarmaa ja niin munat, jauhot kuin hiivakin olivat ajoittain loppu. Silloin syntyi ajatus tutun pullaherkun valmistamisesta suppeammalla raaka-ainerepertuaarilla. Myös teiltä tuli toive sellaisista resepteistä, joita voisi tehdä ilman ylimääräistä kauppareissua. Pikapulla pyrkii vastaamaan tähän huutoon. Pullan makuun voi toden totta päästä hyvin yksinkertaisella reseptillä, ilman hiivaa. Leivinjauhe kuohkeuttaa, eikä kananmunaakaan tarvita. Voisilmäpullasta tuttu täyte tekee pikapullasta luksusta arjen keskelle.

Kokeilin paistaa näitä myös suoraan pellillä, mutta kaunein lopputulos oli ehdottomasti muffinssivuoassa paistettu pulla. Tämä resepti on viikon toinen Kinuskikissan leivontahaaste. Lue ohjesivulta tarkemmin haasteiden ideasta ja miten olet mukana. Haasteresepteistä julkaistaan videot Instagramin tarinassa.

n. 11 kappaletta

Täyte:
75 g huoneenlämpöistä voita
¾ dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria

Taikina:
75 g voita
6 dl vehnäjauhoja
1 ¼ dl sokeria
3 tl kardemummaa
1 ½ tl leivinjauhetta
2 ¼ dl kevytmaitoa


Valmista ensin täyte. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön tai pehmitä sitä varoen mikrossa. Yhdistä pehmeään voihin loput ainekset. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Sulata taikinan voi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita voisula ja maito joukkoon taikinakoukuilla tai kädellä vaivaten. Jaa taikina yhtä suuriin paloihin. Pyörittele käsiesi välissä pulliksi. Käytä tarvittaessa jauhoja apuna estääksesi tarttuminen. Laita pullat muffinssivuokiin.

Ota täytteestä nokareita ja paina ne pullien keskelle pohjaan saakka. Paista 200 asteessa noin 18 minuuttia. Pikapullat ovat parhaimmillaan tuoreina.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
37 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat