16.6.2014
kaulin
leivinpaperi
pieni siivilä
kaulin
leivinpaperi
pieni siivilä
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seos muutamassa erässä taikinaan.
Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi.
Ota ympyrämuotilla (halkaisija 6 cm) levystä kuvioita. Nosta pellille leivinpaperin päälle.
Tee puoleen taikinaympyröistä aukko pienellä sydänmuotilla.
Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä.
Levitä tai pursota pikkuleipien päälle marmeladia ja paina sydänaukkoinen pikkuleipä kanneksi. 🧡
Siivilöi pinnalle tomusokeria.
Tällä ohjeella tulee herkullisia (joulu)pikkuleipiä kun väliin laittaa Vihreä kuula-marmeladia. 🙂
Heli: Kyllä ne viikon säilyvät kun laitat kannelliseen rasiaan ja tosiaan jääkaappiin.
Oletko muuten huomannut,että Kinuskikissa on tehnyt kaikille kotileipureille hyvän säilyvyysoppaan mikäli joskus säilyvyydet mietityttävät.
Löydät sen täältä
On ajatus tehdä tällä ohjeella ristiäisiin jalkapohja keksejä. Ja pinnalle tomusokerikuorrute. Säilyyköhän nämä jääkaapissa viikon? Jos kuorrutteen laittaisi kuitenkin vasta juhlapäivää edellisenä iltana.
Johanna: kiva kuulla, että resepti innosti! 🙂 Ohje on yksinoikeudella Unelmien Talo&Koti -lehdessä, mutta lehteä saa ostettua myös irtokappaleena. 🙂
Mulle ei tuu tuota lehtee missä tulee olemaan se herrasväen piirakan ohje. Saisko sitä reseptiä tai miten tuo yllä oleva ohje muuntuu piirakaksi,onko antaa määriä tms?
Vilppu: voi ehkä olla, että hieno sokeri ei niin hyvin enää pakastettuihin ja sulatettuihin pikkuleipiin tartu. Itse olen esim. lusikkaleivät sokeroinut jo ennen pakastamista ja hyvänä muistaakseni sokerointikin pysyi. Ja voihan pikkuleipiä vielä sulatuksen jälkeenkin sokerissa pyöräyttää, jos näyttää, että sokerointi kaipaa ”parantelua”. 🙂
Näin arvelinkin. 🙂 Entäpä jos käyttää hienoa sokeria (Siro)? Tarttuuko se pakastamisen jälkeen pikkuleivän pintaan?
Vilppu: pakastaminen onnistuu oikein hyvin. Tomusokeria kannattaa tupsauttaa päälle vasta ennen tarjoilua. 🙂
Minua mietityttää näiden pakastus. Kuinka sokerointi kannattaa ajoittaa, ennen vai jälkeen pakastamisen?
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5551 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Tainataikina: aivan huippuidea! Olisipa muuten kiva saada kuva lopputuloksesta! 💚