21.03.2018   41 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kevät,  Makeat piirakat,  Pääsiäinen
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Helppo sitruunapiirakka


Tämä sitruunapiirakka on yksi niistä resepteistä, joiden leipominen ei ole jäänyt yhteen tai kahteen kertaan. Resepti koukuttaa ehkä sinutkin, jos rakastat sitruunaa, etkä pelästy pientä hapokkuutta. Raikas keväinen leivonnainen on tekotavaltaan nopea ja yksinkertainen valmistaa. Entisestään voi nopeuttaa valmiilla murotaikinalla.

Vastaava ohje löytyy blogista jo entuudestaan. Julkaisen reseptin nyt pienin muutoksin huomioiden myös vinkitykset gluteenittomaan versioon.

Vinkit:

  • Halusin säilyttää täytteessä sitruunan happamuuden, jolloin makea lisuke antaa sille täydellisen makuparin. Tarjoiluun sopii esimerkiksi 3 dl kermaa vaahdotettuna ja makeutettuna 1 ½ tl:lla sokeria ja 1 ½ tl:lla vaniljasokeria.
  • Piirakka on parhaimmillaan kylmänä. Voit valmistaa sen tarjoilua edeltävänä päivänä.
  • Saat piirakasta gluteenittoman korvaamalla vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. Kaurahiutaleiden tilalla voi käyttää esimerkiksi tattarihiutaleita.
24 cm pyöreä vuoka Pitkulainen Kinuskikissa-vuoka
Kauramurotaikina:
125 g voita
¾ dl sokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl kaurahiutaleita
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta


Täyte:

2 dl sitruunamehua (noin 3 sitruunasta)
3 dl sokeria
½ dl perunajauhoja
3 munaa
2 dl kuohukermaa

Kauramurotaikina:
85 g voita
½ dl sokeria
1 pieni muna
1 ¾ dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 ½ tl vaniljasokeria
¾ tl leivinjauhetta


Täyte:

1 ¼ dl sitruunamehua (noin 2 sitruunasta)
2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 munaa
1 ½ dl kuohukermaa

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää muutamassa erässä taikinaan. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Jos käytät irtopohjavuokaa, painele sen ympärille alumiinifolio estääksesi rasvan tihkuminen vuoasta uunin pohjalle.

Purista sitruunamehu. Yhdistä kulhossa sokeri ja perunajauhot. Lisää sitruunamehu ja munat. Lisää lopuksi rauhallisesti sekoittaen kerma. Siivilöi täyte varmistaaksesi tasaisen rakenteen.

Säädä uunin ritilä alatasolle. Täyte on hyvin nestemäistä, joten laita vuoka valmiiksi uuniritilän päälle ennen kaatamista. Kaada täyte vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Vinkki: jos uunisi polttaa piirakat herkästi pinnasta, laita suojaksi uunipelti piirakan päälle muutaman senttimetrin etäisyydelle, kun pinta on saanut sopivasti väriä. Näin piirakka saa kypsyä rauhassa, eikä pinta tummu liikaa.

Anna jäähtyä. Tarjoile makean lisukkeen, esimerkiksi kermavaahdon, kanssa.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
24 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan jouluarvonta



Vuoden viimeisessä arvonnassa saat valita palkinnon itse Kinuskikissan Toivepuodin uutuuksista! Palkintotuotteiden yhteenlaskettu arvo on 30 €. Lue tarkemmat ohjeet arvontasivulta.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat