02.07.2017   26 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kesä,  Lapset,  Muut juhlapöydän kakut,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

Helppo Oreo-mansikkakakku


Vinkki:

Juhannuksena meidän kahvipöydässä oli tarjolla tämä kukkea Oreo-kakku. Valitettavasti kakun muoto ei tästä kuvakulmasta tule kunnolla esiin, mutta kakku muistutti tosiaan jättimäistä kukkaa. Tätä voi mainostaa mökkikakkuna, sillä uunia ei tarvita ja aineslistakin jää lyhyeksi. Kakku täytyy tehdä jääkaappiin edellisenä päivänä, mikä helpottaa valmisteluita. Pursotuspussia suosittelen, koska täyttäminen on sen kanssa huomattavasti helpompaa.

Oreo-kakku tuoreilla mansikoilla

Vinkki: Oreo-keksit ovat vegaanisia (saattavat sisältää pieniä määriä maitoa), joten saat kakusta vegaanisen käyttämällä kuohukerman tilalla soijavispiä (Alpron soijavispi vaahtoutuu kuohukermaa paremmin, joten noin 3,3 dl riittää) ja vaniljatuorejuuston tilalla tuorejuuston kaltaista kasvislevitettä. Huomioi, että soijavispi sisältää sokeria, kasvislevite taas ei ole yhtä makeaa kuin vaniljatuorejuusto. Laita sokeria aluksi varovaisemmin ja lisää tarvittaessa.

Ainekset:
3 pkt (à 154 g) Oreo-keksejä
5 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
200 g vaniljatuorejuustoa
mansikoita


Erota Oreo-keksien keksiosat toisistaan työntämällä veitsenkärki varovasti täytteen ja keksin väliin. Kaavi täyte keksin päältä kulhoon. Keksien hajoaminen ei haittaa, sillä saat yhdistettyä ne kakkua kootessa. Säilytä osat kuitenkin yhdessä. Osa kekseistä rikotaan joka tapauksessa.

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä keksien täytteet ja tuorejuusto vatkaimella sekoittaen. Lisää joukkoon hieman kermavaahtoa, jotta seos notkistuu. Sekoita sitten kermavaahdon joukkoon. Laita täyte pursotuspussiin, jossa on pieni tähtitylla (myös perus Wilton 1M käy, kunhan pursotat riittävän ohuelti).

Aseta keksejä vieri viereen kukan muotoiseksi kehäksi tarjoilulautaselle ja peitä keskusta ehjillä ja osin rikkinäisillä kekseillä, jotta saat yhtenäisen keksikerroksen. Keksien väleihin saa jäädä pieniä rakoja. Yhteen kerrokseen kuluu noin 16 keksinpuolikasta. Pursota päälle täytettä ja jatka näin, kunnes kakussa on 5 keksikerrosta. Pursota päälle vielä yksi täytekerros. Laita kakku jääkaappiin noin vuorokaudeksi, jotta keksikerrokset pehmenevät. Kuorruta siivutetuilla mansikoilla ennen tarjoilua.

Valmistusaika: 12 t

Vaikeusaste: Helppo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
38 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat