Mökkikakku syntyy ilman sähkövatkainta ja uunia, tarvittaessa myös retkiolosuhteissa. Reseptin ideointi lähti siskoni pyynnöstä hänen hankittuaan sähköttömän kesämökin. Miten valmistaa näissä olosuhteissa vieraille kakku helposti ja vähällä tiskillä?

Kakun pohjaan päädyin käyttämään tiramisusta tuttuja savoiardikeksejä, jotka kostutettuina muistuttavat sokerikakkupohjaa. Täyte sekoitetaan kermaisesta mascarponesta, johon yhdistetään toiseen väliin sitruunatahna ja toiseen vaniljakreemi. Täytteiden sekoittamiseen riittää lusikka. Ne voi tehdä myös rasioihin valmiiksi, jos kokoat kakun esimerkiksi retkellä. Voit koota kakun myös kulhoon, jolloin tarjoilu ja kuljetus on entistä helpompaa!

Marjat ovat kesäkakussa tärkeitä, mutta halutessasi onnistut muuttamaan kakun luonteen tiramisuksi seuraavilla muutoksilla. Käytä kostukkeena sokeroitua kahvia (tarvittaessa voit maustaa sitä liköörillä tai karvasmanteliaromilla). Jätä marjat pois ja tee kakkuun kolmas pohja- ja täytekerros. Käytä täytteessä mascarpone-vaniljakreemiyhdistelmää.