09.04.2020   6 kommenttia Kategoria: Jäätelöt,  Jälkiruoat,  Leivontahaasteet,  Pääsiäinen
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Munaton,  Pähkinätön

Helppo Kinder-jäätelö


”Paljon parempaa kuin kaupan vaniljajäätelö! Tässä maistuu oikeasti vanilja.” Näin arvioi tyttäreni tätä todella helppotekoista kotijäätelöä, joka toimii pohjana tässä reseptissä. Perusreseptiä muokkaamalla saat lukemattomia eri makuversioita. Joukkoon voi sekoittaa esimerkiksi kaakaojauhetta, Daim-rouhetta tai Oreo-murskaa. Yhtä helposti syntyy pääsiäisjäätelö, kun mukaan pääsevät lasten suosikkimakeiset, Kinderit.

Tämä resepti on viikon toinen Kinuskikissan leivontahaaste. Lue ohjesivulta tarkemmin haasteiden ideasta ja miten olet mukana. Haasteresepteistä julkaistaan videot Instagramin tarinassa.

1,7 litraa

Helppo vaniljajäätelö:
6 dl vispikermaa
1 ½ tl sokeria
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
1 vaniljatanko *)

Jäätelön joukkoon:
12-14 Kinder Maxi -patukkaa TAI Kinder-suklaamunia

Pinnalle:
rikottuja suklaamunia, pääsiäismakeisia ym.

*) Huom! Vaniljajäätelössä kannattaa suosia aitoa tankoa. Vaniljasokeri ei ole sama asia, sillä se on suurimmaksi osaksi sokeria. Vaniljatangon jälkeen seuraavaksi paras vaihtoehto on vaniljatahna, jota saa hyvin varustetuista ruokakaupoista ja Kinuskikissan Toivepuodista.


Vatkaa vispikerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitotiiviste. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisältä siemenet jäätelömassan joukkoon.

Käytä jäädyttämiseen silikonista tai tuorekelmulla vuorattua vuokaa, mikäli haluat tarjoilla jäätelön kakkuna. Toki voit tarjota jäätelön myös suoraan vuoasta, jolloin se voi olla mikä tahansa sopivan kokoinen astia. Jälkimmäisessä tapauksessa kannattaa jäätelön joukkoon tulevat patukat leikata paloiksi tai käyttää sattumina rikottuja suklaamunan kuoria.

Laita vuokaan vuorotellen jäätelömassaa ja patukoita. Tässä on laitettu joka toiseen kerrokseen kaksi ja joka toiseen neljä patukkaa, mutta asettelu riippuu vuoan muodosta. Nosta vuoka pakastimeen ja anna jäätyä mieluiten yön yli. Irrota vuoasta ja anna seistä hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua. Koristele pinta suklaa- ja pääsiäismakeisilla.

Valmistusaika: 12 t

Vaikeusaste: Helppo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
29 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat