02.09.2019   5 kommenttia Kategoria: Kinuskikissa kokkaa
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Helpot texmex-lihapullat


Helppotekoinen ja terveellinen arkiruoka on ainakin itselläni jokaviikkoinen ”päänvaiva”. Pyrin tekemään ruokaa mahdollisimman paljon itse, mutta kiireisen arjen keskellä sen täytyy syntyä nopeasti. Samoja haasteita on monilla lukijoillanikin, koska tämä toistui käyttäjätutkimuksen vastauksissa. Kinuskikissa kokkaa -kategoriaan siis toivotaan täydennystä! Hyvä lähtökohta on se, jos raaka-aineet on laskettavissa yhden käden sormilla. 😉 Silloin ei voi olla kovin työläästä prosessista kysymys.

Tämä resepti on sovitettu myös lasten makuun ja lihapullat toimivat esimerkiksi cocktailtikuissa tai osana kahvipöydän suolaista tarjoilua salaatin kylkiäisenä. Seuraava kokeiluni tulee pitämään sisällään kasvisversion kehittelyn. Kysynkin, mikä mielestänne sopisi lihapullissa parhaiten jauhelihan tilalle? Kananmunaa tässä ohjeessa ei tarvita lainkaan, joten näin ollaan jo hyvällä alulla vegaanista reseptiä ajatellen. 🙂

30-35 kappaletta

Taikina:
1 sipuli
400 g nauta-sikajauhelihaa
1 ps tacomausteseosta
200 g kermaviiliä
¾ dl kaurahiutaleita


Hienonna sipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna taikinan tekeytyä jonkin aikaa jääkaapissa. Tämä ei ole välttämätöntä, mutta pallojen muotoilu helpottuu. Pyörittele taikinasta palloja pellille leivinpaperin päälle.

Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Tarjoile perunamuusin kera.

Valmistusaika: 40 min

Vaikeusaste: Helppo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
19 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat