21.02.2013   12 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Pizzat, voileivät, iltapalat
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Helka-mummin herkkupizza


mummin_pizza-1

Mummin kanssa keittiössä vietetyistä hetkistä on tarttunut matkaan yhtä ja toista. Parasta antia olivat mummin tarinat elämästään. Hän oli hyvä tarinankertoja! Ihailin myös mummin huumorintajua ja hyväsydämisyyttä. Mummi oli kaunis vielä 9-kymppisenäkin ja asioille lähtiessään aina huoliteltu ja tyylikäs. Usein istuimme keittiössä turisemassa ja mummi saattoi laittaa samalla ruokaa tai välipalaa. Hän kokeili ennakkoluulottomasti nuorisonkin juttuja, kuten pizzaa.

Mummi teki pizzan rullarieskan päälle ja rieskalle hän laittoi pyreen lisäksi myös ketsuppia. Jauheliha oli hyvin maustettua, kaikki mausteet sipuleineen tulivat siihen. Tomaattipyrettä oli myös jauhelihan joukossa. Suolakurkut olivat mainio innovaatio! Vasta viime aikoina suola/maustekurkkua on näkynyt myös pizzerioiden valikoimissa. Itse en ennen tätä tykännyt ollenkaan suolakurkuista, mutta mummin pizza teki niistä herkkuani. Oma jujunsa oli myös voimakkaassa juustossa, joka ehdottomasti kuuluu tähän, vaikka normaalisti tyydyn miedompaan. Smetana juustoraasteen päällä on oma lisäykseni. Tarkkaa reseptiä minulle ei mummin pizzasta jäänyt, mutta tämä on paras arvaukseni. Herkullista, vaikka ei tietenkään täysin mummin tekemän veroista.

4 kpl

Jauhelihapitsa

Pohja:
4 rullarieskaa

Jauhelihatäyte:
1 iso sipuli
400 g naudan paistijauhelihaa
3 valkosipulinkynttä
1 rkl pizzamaustetta
1 tl suolaa
½ tl aromisuolaa
2 tl paprikajauhetta
1 tl maustepippuria
½ tl chilijauhetta
70 g tomaattipyrettä
2-3 rkl smetanaa

Muut täyteainekset:

140 g tomaattipyrettä
ketsuppia
2 valkosipulisuolakurkkua
n. 200 g smetanaa
mustaleimajuustoraastetta (emmentaljuustokin käy)


Hienonna sipuli. Kypsennä jauheliha pannulla ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja murskatut valkosipulinkynnet. Sekoita joukkoon mausteet, tomaattipyre ja smetana.

Levitä rieskan päälle tomaattipyrettä, ketsuppia ja jauhelihatäyte. Leikkaa suolakurkut siivuiksi ja laita niitä jauhelihan päälle.

mummin_pizza-vaihe-1

Ripottele pinnalle juustoraastetta ja tiputa päälle smetananokareita.

mummin_pizza-vaihe-2

Paista 200 asteessa 10 – 15 minuuttia.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
2 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan huhtikuun arvonta



Huhtikuun arvonnassa pyydän teiltä ideoita haasteresepteiksi. Palkinto sisältää ihanan värikkään hopplandihopp-koristeraemixin, irtopohjaisen piirakkavuoan (24 cm) ja shampanja-cocktailtikkuja juhlaleivonnaisten koristeluun.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat