Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Helka-mummin herkkupizza

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Helka-mummin herkkupizza

21.2.2013

mummin_pizza-1

Mummin kanssa keittiössä vietetyistä hetkistä on tarttunut matkaan yhtä ja toista. Parasta antia olivat mummin tarinat elämästään. Hän oli hyvä tarinankertoja! Ihailin myös mummin huumorintajua ja hyväsydämisyyttä. Mummi oli kaunis vielä 9-kymppisenäkin ja asioille lähtiessään aina huoliteltu ja tyylikäs. Usein istuimme keittiössä turisemassa ja mummi saattoi laittaa samalla ruokaa tai välipalaa. Hän kokeili ennakkoluulottomasti nuorisonkin juttuja, kuten pizzaa.

Mummi teki pizzan rullarieskan päälle ja rieskalle hän laittoi pyreen lisäksi myös ketsuppia. Jauheliha oli hyvin maustettua, kaikki mausteet sipuleineen tulivat siihen. Tomaattipyrettä oli myös jauhelihan joukossa. Suolakurkut olivat mainio innovaatio! Vasta viime aikoina suola/maustekurkkua on näkynyt myös pizzerioiden valikoimissa. Itse en ennen tätä tykännyt ollenkaan suolakurkuista, mutta mummin pizza teki niistä herkkuani. Oma jujunsa oli myös voimakkaassa juustossa, joka ehdottomasti kuuluu tähän, vaikka normaalisti tyydyn miedompaan. Smetana juustoraasteen päällä on oma lisäykseni. Tarkkaa reseptiä minulle ei mummin pizzasta jäänyt, mutta tämä on paras arvaukseni. Herkullista, vaikka ei tietenkään täysin mummin tekemän veroista.

 

Jauhelihapitsa

Pohja:
4 rullarieskaa

Jauhelihatäyte:
1 iso sipuli
400 g naudan paistijauhelihaa
3 valkosipulinkynttä
1 rkl pizzamaustetta
1 tl suolaa
½ tl aromisuolaa
2 tl paprikajauhetta
1 tl maustepippuria
½ tl chilijauhetta
70 g tomaattipyrettä
2-3 rkl smetanaa

Muut täyteainekset:

140 g tomaattipyrettä
ketsuppia
2 valkosipulisuolakurkkua
n. 200 g smetanaa
mustaleimajuustoraastetta (emmentaljuustokin käy)


Hienonna sipuli. Kypsennä jauheliha pannulla ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja murskatut valkosipulinkynnet. Sekoita joukkoon mausteet, tomaattipyre ja smetana.

Levitä rieskan päälle tomaattipyrettä, ketsuppia ja jauhelihatäyte. Leikkaa suolakurkut siivuiksi ja laita niitä jauhelihan päälle.

mummin_pizza-vaihe-1

Ripottele pinnalle juustoraastetta ja tiputa päälle smetananokareita.

mummin_pizza-vaihe-2

Paista 200 asteessa 10 – 15 minuuttia.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 4 kappaletta 12

Kategoriat

Helpot ja nopeatPizzat, voileivät, iltapalat

Erityisruokavaliot

Pähkinätön

Tykkäsitkö?

(2)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (12)

Kinuskikissa30.10.2017 11:13

paivihelenan: kiitti tosiaan, että laitoit kommenttia! Minäkään en ole tätä mummin pizzaa ikiaikoihin tehnyt, mutta täytyypä leipasta ensi viikonloppuna. 🙂

mari-johanna28.10.2017 07:23

paivihelenan: Olipas kivaa että laitoit viestiä ja nostit tämän vanhan reseptin taas päivän valoon! 🙂
Miten ei olekaan tällainen herkku osunut täältä minun silmiini ennen!? Nyt valitettavasti tämän viikonlopun ruoat ovat jo kaapissa, mutta ehkä viikon päästä…. 🙂

paivihelenan27.10.2017 18:06

Tää on niin hyvä ja muodostunut yhdeksi meidän perheen perjantaiherkuksi. Että kiitokset hyvästä reseptistä.

fanikatti13.3.2013 19:02

Muita aineita tapaakin olla kaapissa, mutta nykyään olen oppinut varmistamaan, että meiltä löytyy rullarieskaa, jauhelihaa, tomaattipyrettä ja suolakurkkua. Iltapala on pelastettu! Kaikille maistuu. Nams!

Olipa, Kinuskikissa, lämmin muistelu mummistasi. 🙂

ragni11.3.2013 14:23

Jos oikein kiirettä pukkaa, niin tämän nopean pizzan valmistusta voi vieläkin nopeuttaa. Pari kertaa olen tehnyt täytteen valmiiksi jääkaappiin, niin saa pyöräytettyä pizzan lautaselle alta aikayksikön. Ei tarvii miettiä pakastamista tämän kanssa kun valmistuu tuolla kostein niin sukkelaan.

Kinuskikissa11.3.2013 09:58

Maukka, HMH ja muut: hei aivan mahtavaa! Vitsit tuli hyvä mieli! 🙂

Maukka10.3.2013 18:48

No nyt kyllä löytyi niin hyvä resepti pizzan ystävälle että huh huh.Jätin ainoastaan maustepippurin pois kun ei löytyny kaapista.Kiitos ohjeesta.

HMH3.3.2013 10:54

Tein tänään ja ihan taivaallista 🙂

Sillypie26.2.2013 21:39

Laiskana pizzanlaittajana on ollut tarkoitus kokeilla näitä ohuenohuita lituskaleipiä jo pidemmän aikaa, niitä kun tulee muutenkin syötyä sellaisenaan leipinä. Täytteeksi kannattaa kokeilla jauhelihan kylkeen hieman pororouhetta, aurajuustoa ja hillaa! Suomalainen vaihtoehto ananakselle ja taatusti eksoottinen. 🙂

ryyni23.2.2013 13:38

Myös kapris ja salami sopivat pitsaan smetanan ja suolakurkun kaveriksi 😉 ko. pizzaa tarjoillaan ainakin Nurmeksen bomballa sijaitsevassa kylpylässä, muualla en ole tähän törmännyt mutta suosittelen testaamaan!

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Helka-mummin herkkupizza

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Helka-mummin herkkupizza

21.2.2013

mummin_pizza-1

Mummin kanssa keittiössä vietetyistä hetkistä on tarttunut matkaan yhtä ja toista. Parasta antia olivat mummin tarinat elämästään. Hän oli hyvä tarinankertoja! Ihailin myös mummin huumorintajua ja hyväsydämisyyttä. Mummi oli kaunis vielä 9-kymppisenäkin ja asioille lähtiessään aina huoliteltu ja tyylikäs. Usein istuimme keittiössä turisemassa ja mummi saattoi laittaa samalla ruokaa tai välipalaa. Hän kokeili ennakkoluulottomasti nuorisonkin juttuja, kuten pizzaa.

Mummi teki pizzan rullarieskan päälle ja rieskalle hän laittoi pyreen lisäksi myös ketsuppia. Jauheliha oli hyvin maustettua, kaikki mausteet sipuleineen tulivat siihen. Tomaattipyrettä oli myös jauhelihan joukossa. Suolakurkut olivat mainio innovaatio! Vasta viime aikoina suola/maustekurkkua on näkynyt myös pizzerioiden valikoimissa. Itse en ennen tätä tykännyt ollenkaan suolakurkuista, mutta mummin pizza teki niistä herkkuani. Oma jujunsa oli myös voimakkaassa juustossa, joka ehdottomasti kuuluu tähän, vaikka normaalisti tyydyn miedompaan. Smetana juustoraasteen päällä on oma lisäykseni. Tarkkaa reseptiä minulle ei mummin pizzasta jäänyt, mutta tämä on paras arvaukseni. Herkullista, vaikka ei tietenkään täysin mummin tekemän veroista.

 

Jauhelihapitsa

Pohja:
4 rullarieskaa

Jauhelihatäyte:
1 iso sipuli
400 g naudan paistijauhelihaa
3 valkosipulinkynttä
1 rkl pizzamaustetta
1 tl suolaa
½ tl aromisuolaa
2 tl paprikajauhetta
1 tl maustepippuria
½ tl chilijauhetta
70 g tomaattipyrettä
2-3 rkl smetanaa

Muut täyteainekset:

140 g tomaattipyrettä
ketsuppia
2 valkosipulisuolakurkkua
n. 200 g smetanaa
mustaleimajuustoraastetta (emmentaljuustokin käy)


Hienonna sipuli. Kypsennä jauheliha pannulla ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja murskatut valkosipulinkynnet. Sekoita joukkoon mausteet, tomaattipyre ja smetana.

Levitä rieskan päälle tomaattipyrettä, ketsuppia ja jauhelihatäyte. Leikkaa suolakurkut siivuiksi ja laita niitä jauhelihan päälle.

mummin_pizza-vaihe-1

Ripottele pinnalle juustoraastetta ja tiputa päälle smetananokareita.

mummin_pizza-vaihe-2

Paista 200 asteessa 10 – 15 minuuttia.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 4 kappaletta 12

Kategoriat

Helpot ja nopeatPizzat, voileivät, iltapalat

Erityisruokavaliot

Pähkinätön

Tykkäsitkö?

(2)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (12)

Kinuskikissa30.10.2017 11:13

paivihelenan: kiitti tosiaan, että laitoit kommenttia! Minäkään en ole tätä mummin pizzaa ikiaikoihin tehnyt, mutta täytyypä leipasta ensi viikonloppuna. 🙂

mari-johanna28.10.2017 07:23

paivihelenan: Olipas kivaa että laitoit viestiä ja nostit tämän vanhan reseptin taas päivän valoon! 🙂
Miten ei olekaan tällainen herkku osunut täältä minun silmiini ennen!? Nyt valitettavasti tämän viikonlopun ruoat ovat jo kaapissa, mutta ehkä viikon päästä…. 🙂

paivihelenan27.10.2017 18:06

Tää on niin hyvä ja muodostunut yhdeksi meidän perheen perjantaiherkuksi. Että kiitokset hyvästä reseptistä.

fanikatti13.3.2013 19:02

Muita aineita tapaakin olla kaapissa, mutta nykyään olen oppinut varmistamaan, että meiltä löytyy rullarieskaa, jauhelihaa, tomaattipyrettä ja suolakurkkua. Iltapala on pelastettu! Kaikille maistuu. Nams!

Olipa, Kinuskikissa, lämmin muistelu mummistasi. 🙂

ragni11.3.2013 14:23

Jos oikein kiirettä pukkaa, niin tämän nopean pizzan valmistusta voi vieläkin nopeuttaa. Pari kertaa olen tehnyt täytteen valmiiksi jääkaappiin, niin saa pyöräytettyä pizzan lautaselle alta aikayksikön. Ei tarvii miettiä pakastamista tämän kanssa kun valmistuu tuolla kostein niin sukkelaan.

Kinuskikissa11.3.2013 09:58

Maukka, HMH ja muut: hei aivan mahtavaa! Vitsit tuli hyvä mieli! 🙂

Maukka10.3.2013 18:48

No nyt kyllä löytyi niin hyvä resepti pizzan ystävälle että huh huh.Jätin ainoastaan maustepippurin pois kun ei löytyny kaapista.Kiitos ohjeesta.

HMH3.3.2013 10:54

Tein tänään ja ihan taivaallista 🙂

Sillypie26.2.2013 21:39

Laiskana pizzanlaittajana on ollut tarkoitus kokeilla näitä ohuenohuita lituskaleipiä jo pidemmän aikaa, niitä kun tulee muutenkin syötyä sellaisenaan leipinä. Täytteeksi kannattaa kokeilla jauhelihan kylkeen hieman pororouhetta, aurajuustoa ja hillaa! Suomalainen vaihtoehto ananakselle ja taatusti eksoottinen. 🙂

ryyni23.2.2013 13:38

Myös kapris ja salami sopivat pitsaan smetanan ja suolakurkun kaveriksi 😉 ko. pizzaa tarjoillaan ainakin Nurmeksen bomballa sijaitsevassa kylpylässä, muualla en ole tähän törmännyt mutta suosittelen testaamaan!

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa