Minttusuklaakakku
Pohja:
1 ½ tummaa levykakkupohjaa
Kostutus:
3 dl maitoa
Täyte:
2 ½ dl kevytvispiä
vihreää tomuväriä
200 g valkosuklaata
200 g vaniljarahkavalmistetta (Sunnuntai)
1 tl piparminttuaromia
Kuorrutus:
600 g valkoista vaahtokarkkimassaa
lehdenvihreää pastaväriä
(tai vihreää sokerimassaa)
tummanvihreää tomuväriä
Helinä-koriste:
valkoista marsipaania
kultaista, keltaista ja punaista tomuväriä
valkoista, lehdenvihreää, punaista, keltaista, oranssia, ruskeaa, sinistä ja mustaa pastaväriä
Valmista tumma levykakkupohja erillisen ohjeen mukaan.
Vatkaa kevytvispi vaahdoksi. Värjää vaahto vihreäksi.
Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita suklaasula vaniljarahkavalmisteen joukkoon. Lisää piparminttuaromi.
Yhdistä vispivaahto ja suklaa-rahkaseos.
Leikkaa kakkupohjasta vinon kolmion muotoinen pala. Kostuta maidolla ja levitä päälle täytettä. Tee seuraava kerros samalla tavalla, mutta leikkaa hieman pienempi pohjapala. Laita päällimmäiseksi pohjakerros ja kostuta.
Tasoita kakun pinta levittämällä ohut kerros lopusta täytteestä.
Leikkaa valkoisesta marsipaanista mallikuvan avulla Helinä-keijun hahmo. (Katso tarkempi maalausohje kohdasta maalaaminen mallikuvan avulla.) Sekoita kultaisesta, keltaisesta ja punaisesta tomuväristä ihonvärinen seos ja tupsuttele sitä ihon alueelle.
Sekoita valkoisesta ja keltaisesta väristä sopiva sävy Helinän hiuksiin. Ohenna väriä vedellä.
Maalaa silmät ja muut kasvojen yksityiskohdat ohuella pensselillä.
Maalaa lopuksi mekko ja viimeistele yksityiskohdat: maalaa eri sävyjä hiuksiin ja tupsuttele poskiin kevyesti punaista tomuväriä. Vedä mustalla värillä nutturan ympärille nauha.
Värjää vaahtokarkkimassa vihreäksi pastavärillä. Kauli tomusokeroidulla alustalla soikion muotoiseksi levyksi. Leikkaa viistosti kahtia. Nosta toinen puolisko kakun päälle. Muotoile kakun ympärille ja leikkaa ylimääräiset osat kakun alareunasta.
Laita päälle Helinä-koriste.
Käännä jäljelle jäänyt puolisko ympäri, jotta saat sen asettumaan oikeaan muotoon lehden päälle kääntyneeksi reunaksi.
Vedä kevyesti painaen kuorruteen pintaan lehtisuonia.
Tupsuttele lehtisuoniin korosteväriksi tummanvihreää tomujauhetta.
helinä: 🙂
Hihi miten sulonen ja herkullisen näkönen! ja vielä ihan oma nimikko kakku tehty 😀 tulee varmasti kokeiltua! 😉
Meillä on Helinä-keijun tosi ystävä, 5 v. Tämä kakku tulee ajankohtaiseksi keväämmällä. Kiitos kädestä pitäen-ohjauksesta. Enköhän saa onnistumaan. Vaahtokarkkimassan mausta tykätään ja täyte maistuu varmasti hyvältä. Suloinen kakku ja onhan tuo Helinäkin niin suloinen symppis.
Ihana! 😉