27.11.2016   4 kommenttia

Heidiii…


heidiii... (4)

Nimimerkki:

Heidiii…

Kinuskileipomo:

Kinuskileipomo Heidiii…

Kuka olet?

Olen Heidi, 17-vuotias tyttö Espoosta. Harrastan tanssia ja pidän leivontakerhoa 1-3 luokkalaisille lapsille kaverini kanssa ja apuohjaan pienten lasten jumppaa.

Koska innostuit leipomisesta ja miten se tapahtui?

Innostuin leipomisesta yläasteen kotitaloustunneilla. Siellä laitettiin ruokaa ja leivottiin kaikenlaista. Meille tuli aina kotiläksyksi tehdä se, mitä tunnilla oltiin tehty ja tämän takia aloin leipoa kotonakin. Jatkoin kotitaloutta seiskaluokan jälkeen valinnaisena ja, vaikka silloin meille ei edes tullut läksyä enää, olin innostunut leipomisesta niin paljon, että aloin leipoa vapaa-ajalla. Nyt olen tykästynyt leipomiseen niin paljon, että toivoisin siitä tulevaisuuden ammattiani.

Kuinka usein leivot? Minkälaiset jutut saavat sinut innostumaan?

Leivon silloin, kun minulla on aikaa eli en kovin säännöllisesti. Yleensä minulla on kuitenkin ajan puutteesta riippumatta tarve saada leipoa jotain, joten kyllä minä leivon varmaan melkein kolme kertaa kuussa. Innostun leipomaan jotain, kun näen jonkun hyvän näköisen leivonnaisen, vaikka kokkiohjelmassa
tai leivontakirjoissa. Minua inspiroivat myös erilaiset leivontaan liittyvät uutuudet, joita tulee kauppoihin.

Suosikkiraaka-aineesi?

Suosikkiraaka-aineeni on suklaa, niin kuin varmaan aika monen muunkin. Siitä saa tehtyä paljon kaikkea erilaista. Suklaasta tykkää yleensä suurin osa syöjistä, joten ei ole suurta pelkoa, että joku ei tykkäisi. 🙂

Suosikkiosa-alueesi leivonnassa?

Silloin kun innostuin leivonnasta, suosikkiosa-alueeni leivonnassa oli pitkään erilaiset pienet leivonnaiset kuten muffinit ja keksit, mutta nyt kun kokemusta on kertynyt vähän enemmän, tykkään eniten kakkujen tekemisestä.

Kerro jokin hyvin mieleen jäänyt leivontamuisto!

Muistan, kun leivoimme kaverini kanssa herkkuja toisen kaverini synttäreille. Halusimme kokeille kaikkea uutta. Leivoimme Kinuskikissan Vihreä kuula-kakun, Daim-keksejä ja suklaapommeja. Leipoessa meillä oli hauskaa ja vähän kiirekin tuli, mutta lopulta kaikki päättyi hyvin. Suklaapommit olivat kaikkien siellä synttäreillä olleiden lemppareita, joten ne ovat olleet siitä lähtien meidän yökyläilyn vakioherkku.

Paras leivonnainen, jota olet maistanut?

Tämä on kyllä vaikea kysymys. Jos yksi paras pitää nimetä, niin se on varmaan brookies. Olen kuitenkin maistanut todella todella monia hyviä leivonnaisia.

Pahin kömmähdyksesi keittiössä?

Pahin kömmähdykseni tapahtui varmaan silloin, kun olin leipomassa ensimmäisiä kertoja ilman vanhempien apua. Se oli jo ennen, kun olin edes innostunut leivonnasta kunnolla. Olimme kaverini kotona ja olimme leipomassa jotain suklaasta, varmaan mutakakkua. Emme olleet kumpikaan sulattaneet suklaata koskaan ennen. Pistimme suklaan mikroon ja käänsimme mikron päälle. Sitten siirryimme seuraavaan vaiheeseen ja annoimme suklaan sulaa mikrossa. Vähän ajan päästä menimme katsomaan suklaata. Avasimme mikron ja mikrosta tuli kauhea palaneen käry ja iso savupilvi. Olimme polttaneet suklaan täysin. Pienen paniikin jälkeen jouduimme viedä suklaan ulos lumeen jäähtymään ja avasimme kaikki talon ikkunat, koska sisällä haisi aivan kauhealta. Tämän lisäksi olen tietenkin saanut kakkuja lässähtämään ja pipareita palamaan.

Mitä haluaisit seuraavaksi oppia?

Haluaisin oppia koristelemaan kakkuja hienosti ja kuorruttamaan kakun hyvin sokerimassalla. Haluaisin myös oppia tekemään yhtä hyvän bostonkakun kuin mummuni. Hän tekee sitä joka kerta, kun käymme siellä ja siihen ei vain koskaan kyllästy.

Jos sinun pitäisi kuvailla leivonnan merkitystä itsellesi yhdellä sanalla, mikä se olisi?

Rakkaus.

Miten haluaisit kehittää Kinuskiyhteisöä? Muita toiveita Kinuskikissalle?

En kyllä keksi mitään kehitettävää, koska kinuskiyhteisö toimii mielestäni todella hyvin! On kiva, miten se tuo leivonnan harrastajat yhteen ja voi aina olla melkein varma, että joku osaa vastata jos on joku ongelma keittiössä. 🙂

Sokeriruusu kysyi sinulta: Paras karkki/makeinen jota käytät leivonnassa?

En osaa kyllä valita vain yhtä parasta, mutta kaksi lemppariani ovat M&M’s ja Fazerin sininen.

Mitä haluaisit kysyä seuraavalta esittelyssä olevalta Kinuskilta?

Jos saisit nyt leipoa jotain, kenen kanssa jakaisit tekemäsi leivonnaisen?

Jaa meille suosikkireseptisi ja kerro lyhyesti reseptin tarina.

Suosikkireseptini on porkkanakakku-resepti, jonka äitini on löytänyt joskus varmaan jostain lehdestä. Olen leiponut sitä monta kertaa, mutta siihen ei kyllä kyllästy! Tämä porkkanakakku on vakio meidän ruokapöydän lisäksi myös kahvioissa, joihin me olemme leiponeet ja kehuja on tullut. 🙂

Porkkanakakku

(pellillinen)

4 kananmunaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
100 g sulatettua voita
6 dl raastettua porkkanaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään (myös porkkana). Lisää vaahtoon vuorotellen voisulan kanssa. Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista 175 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.

Kuorrutus:

100 g huoneenlämpöistä sulatejuustoa (koskenlaskija)
80 g huoneenläpöistä voita
4 dl tomusokeria
1,5 tl vaniljasokeria

Notkista sulatejuusto ja voi. Vatkaa kaikki aineet keskenään. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle