Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
VerkkokauppaYhteisöVideot
Kinuskikissa
 

Hedelmäsuosikki

11.1.2013

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2012/11/hedelmalaatikko2-1.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2012/11/hedelmalaatikko2-1-216x300.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2012/11/hedelmalaatikko2-2-221x300.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2012/11/hedelmalaatikko-1-300x214.jpg
90 min Keskitaso 25 henkilölle 23

Avainsanat

KarkkikakkuMansikkakakku

Ainesosat

HedelmäMansikkaVaahtokarkki

Kategoriat

LapsetTäytekakut

Erityisruokavaliot

Pähkinätön

Tykkäsitkö?

Kirjaudu sisään arvostellaksesi reseptin.
(3)

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Kauppalista

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Jaa

undefined

Vanilja-mansikkakakku

Muunna reseptiämukaan.
25HENKILÖLLE 25 HENKILÖLLE
25 henkilölle

Pohja

2 tummaa levykakkupohjaa

Kostutus

3 1/2 dl mansikkamehua

Täyte

500 g mansikkasurvosta

5 dl kuohukermaa

2 prk (à 180 g) vaniljavanukasta tai -rahkaa (esim. Danio)

2 rkl vaniljakreemijauhetta

Laatikon reunat

400 g Kinuskikissan lumivalkoista vaniljamassaa

ruskeaa pastaväriä

tummaa kaakaojauhetta

Koristeet

hedelmävaahtokarkkeja

Tarvikkeet

kaulin   

kaulinta-alusta   

palettiveitsi   

undefined

Vanilja-mansikkakakku

Muunna reseptiämukaan.
25HENKILÖLLE 25 HENKILÖLLE
25 henkilölle

Pohja

2 tummaa levykakkupohjaa

Kostutus

3 1/2 dl mansikkamehua

Täyte

500 g mansikkasurvosta

5 dl kuohukermaa

2 prk (à 180 g) vaniljavanukasta tai -rahkaa (esim. Danio)

2 rkl vaniljakreemijauhetta

Laatikon reunat

400 g Kinuskikissan lumivalkoista vaniljamassaa

ruskeaa pastaväriä

tummaa kaakaojauhetta

Koristeet

hedelmävaahtokarkkeja

Tarvikkeet

kaulin   

kaulinta-alusta   

palettiveitsi   

Vinkki

  • Kun täytteen alla on mehukasta marjasurvosta, tarvitaan kostuketta hieman normaalia vähemmän. Päällimmäisen pohjakerroksen voi kostuttaa runsaammin.
  • Hedelmävaahtokarkkeja saa esimerkiksi videovuokraamoiden irtokarkkivalikoimista.
  • Sokerimassaa myydään valmiiksi ruskeana. Voit värjätä sokerimassan myös itse ruskealla pastavärillä. Kun sekoitat joukkoon myös tummaa kaakaojauhetta, saat massaan suklaisen maun.

Ohje

Klikkaa palluraa edetessäsi! Piilota kuvat

Valmista levykakkupohjat erillisen ohjeen mukaan.

Tarvitset kakkuun kolme neliön muotoista pohjalevyä. Leikkaa kahdesta pohjasta kummastakin yksi ehjä levy. Kolmannen voit koota näiden jäännöspaloista.

Vaahdota täytteen kuohukerma. Lisää joukkoon vaniljarahka ja vaniljakreemijauhe.

Mansikat voi survoa pussia painelemalla tai tehosekoittimella karkeaksi survokseksi.

Laita yksi pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta mansikkamehulla. Levitä päälle puolet mansikkasurvoksesta ja vaniljatäytteestä.

Laita päälle seuraava pohja, kostuta ja täytä samalla tavalla. Nosta päällimmäiseksi kolmas pohja ja kostuta.

Värjää vaniljamassa vaivaamalla joukkoon ruskeaa pastaväriä ja kaakaojauhetta.

Kauli massa tomusokeroidulla alustalla levyksi. Leikkaa levystä kakun korkuisia ja hieman sivureunaa leveämpiä kaistaleita. Peitä yksi sivu kerrallaan asettamalla kaistale kakkuun kiinni kuvan osoittamalla tavalla.

Muotoile laatikon lautojen päädyt vaniljamassapaloista.

Viillä lopuksi vaniljamassan pintaan veitsellä puun syykuviota.

Laita ennen tarjoilua laatikon keskiosa täyteen vaahtokarkkeja.

 

Uusimmat reseptit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/06/mansikkataytekakku-resepti.jpgMansikkatäytekakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_raparperi-kinuskikakku-resepti-1_400x400.jpgRaparperi-kinuskikakku
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_vaaleanpunainen-lohikakku-resepti_400x400.jpgVaaleanpunainen lohivoileipäkakku
12
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_voileipakakun-pohja-resepti_400x400.jpgVoileipäkakun pohja
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_gluteenittomat-kauraruudut-resepti_400x400.jpgGluteenittomat nougat-ruudut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_juhlava-kinkkupiirakka-resepti_400x400.jpgJuhlava kinkkupiirakka
13
 

Kinuskikissan verkkokauppa

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/GRL116.jpegViirinauhat ja köynnöksethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/CH24CCC137.pngTalviset muotithttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/0075052.jpegIrtopohjaiset piirakkavuoathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/05/6ED925DD-5145-4D50-B822-5EB5F87F5939.jpegKinuskikissan kirjathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/CH24EDP027.pngSyötävät koristeethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/05/kk-hupparivaalpun-m.jpegKinuskikissan hupparit ja T-paidat
Näytä lisää

Kommentit (23)

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi!

Kinuskiemo
5.7.2013 22:48

PUPUKISSA:
Jos laitat mansikat viipaleina täytteen alle, niin ehdotan 4 dl kostuketta. Jos laitat tuoremansikkasurvoksen, niin kostuketta hiukan runsaammin kuin pakastesurvoksen kanssa. Vaikea sanoa tarkkaa määrää, kun marjojenkin mehukkuus vaihtelee.
Kyllä tällä kakulla kelpaa täyttää ensimmäinen kokonainen vuosi! 🙂

pupukissa
5.7.2013 22:29

Tarkoitukseni olisi tehdä tämä kakku pojan 1v synttäreille, ja käytössä olisi tuore kotimainen mansikka. Jos teen mansikoista survoksen, vaatiiko se saman kostutuksen kuin pakasteista tehty? Entä jos viipaloin mansikat täytteen alle, paljonko uskallan kostuttaa? 🙂

unelma45
24.4.2013 20:41

Teinpä tänään tuon kakun ja kun olivat lapset syöneet kakun niin toivoivat lisää ja jouduin sanomaan että loppu on. Ei sillä en puhunut ihan totta mutta eikös tekijällekin pitisi aina säästää pala.:)

Maria82
4.4.2013 19:19

Hei! Ihana kakku, aion tehdä sen parin päivän kuluttua tyttöjeni synttäreille. Minkäkokoinen tuo kakku on? Monelleko hengelle? Ajattelin tehdä itse 3 levykakkupohjaa, ja niiden pohjien kokoisen kakun, en siis leikkaisi pohjia, osaatko sanoa, kuinka paljon täytettä tuolloin tarvisi, entä sokerimassaa? Minulla on tuota sokerimassaa 500g, riittäisiköhän se mitenkään? Olisin kiitollinen jos ehdit vastata=)

Teemajuhlija
27.3.2013 18:05

Tein tämän tyttöni 2 v juhliin ja olikin iso kakku – kuvassa näyttää vähän pieneltä. Mansikkasurvoksen sijaan käytin viime syksyn marjoista (herukat, karviaiset, vattu) tehtyä survosta ja se sai kehuja – vaati kyllä aika paljon sokeria 🙂 Ihastuttava kakku ja todella maukas.

EEV1S
11.2.2013 13:22

Kiitos mahtavasta reseptistä 🙂
Kokeilin tätä kakkua eilen tyttären juhliin ja kakku onnistui tosi hyvin. En täältä meidän pikkukylästä löytänyt tähän hätään ruskeaa väriä, jolla värjätä sokerimassan, joten korvasin sokerimassan Kinuskikissa-kirjan suklaamassalla, ja sekin toimi tässä oikein hyvin. Makukin muuttui sen myötä varmaan suklaisemmaksi 🙂

Kinuskiemo
10.2.2013 23:05

BERNET:
Kaikki massat ovat makeita, mutta niinhän melkein kaikki kakun päälle laitettava kuorrute on, myös kermavaahto. Mutta aika paljon riippuu massan paksuudesta. Joku saattaa jättää lautaselle osan kuorrutteesta, jos se on kovin paksu tai syöjästä liian makea. Myös osan koristeista voi siirtää erilliselle lautaselle pöydällä, jos koristeita on kakun päällä paljon.
Makuasioistahan tässä on kyse. Kermavaahto lienee varmin kuorrute tässä mielessä. Sitäkin tosin saattaa jäädä syömättä, jos sitä on kovin paksulti.
Vähintäänkin ”kohtalainen” on maku mielestäni kaikissa. Kannattaa jokaisesta yksi kakku tehdä, siten löytyy se kaikkein paras. 🙂 Itse pidän kaikista massoista, mutta kaikkein herkullisimpia ovat minun suussani marsipaani- ja vaahtokarkkikuorrute.

Bernet
10.2.2013 12:17

On kyllä taas mahtavan kuuloinen resepti. Minua kuitenkin mietityttää (ihan yleisesti, ei siis pelkästään juuri tämän kakun kohdalla), että miltä nuo sokerimassat yms. maistuvat? En ole niitä koskaan itse syönyt ja minua epäilyttää, että onko niiden maku sellainen, että vieraat jättävät massat lautasen reunalle? Vaikka kaunis ulkonäkö onkin tärkeää, niin olisi silti kiva, että makukin olisi edes kohtalaisen ok 🙂

poolah
9.2.2013 08:48

Tuota on pakko kokeilla. Aivan ihanat täytteet ja mahtava ulkonäkö!!!! ;D

Kinuskiemo
7.2.2013 20:32

CHANE:
Kyllä saa. Ainakin valmiilla vaahtokarkkimassalla lopputulos tuskin poikkeaa mitenkään sokerimassalla tehdystä.

Minustakin tämä kakku sopii mainiosti aikuistenkin juhliin. Kun halutaan tarjoilulla luoda iloista ja kepeää tunnelmaa, ei tarvitse epäröidä tuoda tätä kakkua pöytään. Kyllä tämä säväyttää. 🙂

Näytä lisää

Kinuskigalleria (0)

Oletko leiponut tällä ohjeella? Kirjaudu sisään lisätäksesi kuva!

Ei galleriakuvia.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/fazer_logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/heirol_logo.jpg

Tärppilista

Mittayksiköt ja muunnokset

Vuokien muunnostaulukot

Erikokoisten kakkujen riittävyys

Vinkkejä erityisruokavalioihin

Säilyvyysopas

Vinkkejä leivonnaisten pakastamiseen

Kaulittavalla massalla kuorruttaminen

Suosituimmat reseptit

Chocolate Chip Cookies
5668 tähteä

Maailman paras mutakakku
2833 tähteä

Mokkapalat
2571 tähteä

Brookies
1831 tähteä

Britakakku
1535 tähteä

Kinuskiyhteisö

Liity kinuskiksi

Käyttöehdot ja säännöt

Rekisteriseloste

Tietosuojalauseke

Kinuskileipomoiden käyttöohje

Yleistä

Esittely- ja yhteystiedot

Toiveet ja palaute

Palaute vaniljamassasta

Yksityisyysasetukset

Tilaa uutiskirje

Liity listalle

Sosiaalinen media

Verkkokauppa