11.1.2013
Valmista levykakkupohjat erillisen ohjeen mukaan.
Tarvitset kakkuun kolme neliön muotoista pohjalevyä. Leikkaa kahdesta pohjasta kummastakin yksi ehjä levy. Kolmannen voit koota näiden jäännöspaloista.
Vaahdota täytteen kuohukerma. Lisää joukkoon vaniljarahka ja vaniljakreemijauhe.
Mansikat voi survoa pussia painelemalla tai tehosekoittimella karkeaksi survokseksi.
Laita yksi pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta mansikkamehulla. Levitä päälle puolet mansikkasurvoksesta ja vaniljatäytteestä.
Laita päälle seuraava pohja, kostuta ja täytä samalla tavalla. Nosta päällimmäiseksi kolmas pohja ja kostuta.
Värjää vaniljamassa vaivaamalla joukkoon ruskeaa pastaväriä ja kaakaojauhetta.
Kauli massa tomusokeroidulla alustalla levyksi. Leikkaa levystä kakun korkuisia ja hieman sivureunaa leveämpiä kaistaleita. Peitä yksi sivu kerrallaan asettamalla kaistale kakkuun kiinni kuvan osoittamalla tavalla.
Muotoile laatikon lautojen päädyt vaniljamassapaloista.
Viillä lopuksi vaniljamassan pintaan veitsellä puun syykuviota.
Laita ennen tarjoilua laatikon keskiosa täyteen vaahtokarkkeja.
Tarkoitukseni olisi tehdä tämä kakku pojan 1v synttäreille, ja käytössä olisi tuore kotimainen mansikka. Jos teen mansikoista survoksen, vaatiiko se saman kostutuksen kuin pakasteista tehty? Entä jos viipaloin mansikat täytteen alle, paljonko uskallan kostuttaa? 🙂
Teinpä tänään tuon kakun ja kun olivat lapset syöneet kakun niin toivoivat lisää ja jouduin sanomaan että loppu on. Ei sillä en puhunut ihan totta mutta eikös tekijällekin pitisi aina säästää pala.:)
Hei! Ihana kakku, aion tehdä sen parin päivän kuluttua tyttöjeni synttäreille. Minkäkokoinen tuo kakku on? Monelleko hengelle? Ajattelin tehdä itse 3 levykakkupohjaa, ja niiden pohjien kokoisen kakun, en siis leikkaisi pohjia, osaatko sanoa, kuinka paljon täytettä tuolloin tarvisi, entä sokerimassaa? Minulla on tuota sokerimassaa 500g, riittäisiköhän se mitenkään? Olisin kiitollinen jos ehdit vastata=)
Tein tämän tyttöni 2 v juhliin ja olikin iso kakku – kuvassa näyttää vähän pieneltä. Mansikkasurvoksen sijaan käytin viime syksyn marjoista (herukat, karviaiset, vattu) tehtyä survosta ja se sai kehuja – vaati kyllä aika paljon sokeria 🙂 Ihastuttava kakku ja todella maukas.
Kiitos mahtavasta reseptistä 🙂
Kokeilin tätä kakkua eilen tyttären juhliin ja kakku onnistui tosi hyvin. En täältä meidän pikkukylästä löytänyt tähän hätään ruskeaa väriä, jolla värjätä sokerimassan, joten korvasin sokerimassan Kinuskikissa-kirjan suklaamassalla, ja sekin toimi tässä oikein hyvin. Makukin muuttui sen myötä varmaan suklaisemmaksi 🙂
BERNET:
Kaikki massat ovat makeita, mutta niinhän melkein kaikki kakun päälle laitettava kuorrute on, myös kermavaahto. Mutta aika paljon riippuu massan paksuudesta. Joku saattaa jättää lautaselle osan kuorrutteesta, jos se on kovin paksu tai syöjästä liian makea. Myös osan koristeista voi siirtää erilliselle lautaselle pöydällä, jos koristeita on kakun päällä paljon.
Makuasioistahan tässä on kyse. Kermavaahto lienee varmin kuorrute tässä mielessä. Sitäkin tosin saattaa jäädä syömättä, jos sitä on kovin paksulti.
Vähintäänkin ”kohtalainen” on maku mielestäni kaikissa. Kannattaa jokaisesta yksi kakku tehdä, siten löytyy se kaikkein paras. 🙂 Itse pidän kaikista massoista, mutta kaikkein herkullisimpia ovat minun suussani marsipaani- ja vaahtokarkkikuorrute.
On kyllä taas mahtavan kuuloinen resepti. Minua kuitenkin mietityttää (ihan yleisesti, ei siis pelkästään juuri tämän kakun kohdalla), että miltä nuo sokerimassat yms. maistuvat? En ole niitä koskaan itse syönyt ja minua epäilyttää, että onko niiden maku sellainen, että vieraat jättävät massat lautasen reunalle? Vaikka kaunis ulkonäkö onkin tärkeää, niin olisi silti kiva, että makukin olisi edes kohtalaisen ok 🙂
Tuota on pakko kokeilla. Aivan ihanat täytteet ja mahtava ulkonäkö!!!! ;D
CHANE:
Kyllä saa. Ainakin valmiilla vaahtokarkkimassalla lopputulos tuskin poikkeaa mitenkään sokerimassalla tehdystä.
Minustakin tämä kakku sopii mainiosti aikuistenkin juhliin. Kun halutaan tarjoilulla luoda iloista ja kepeää tunnelmaa, ei tarvitse epäröidä tuoda tätä kakkua pöytään. Kyllä tämä säväyttää. 🙂
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
PUPUKISSA:
Jos laitat mansikat viipaleina täytteen alle, niin ehdotan 4 dl kostuketta. Jos laitat tuoremansikkasurvoksen, niin kostuketta hiukan runsaammin kuin pakastesurvoksen kanssa. Vaikea sanoa tarkkaa määrää, kun marjojenkin mehukkuus vaihtelee.
Kyllä tällä kakulla kelpaa täyttää ensimmäinen kokonainen vuosi! 🙂