15.05.2020   4 kommenttia Kategoria: Kesä,  Täytekakut,  Vappu,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

Hedelmäinen keksikakku


Kaupallinen yhteistyö Suomen Sokerin kanssa.

Hedelmillä ja marjoilla koristeltu kakku on värikäs kuin sateenkaari. Näyttävästä ulkonäöstä huolimatta kyseessä on maailman helpoin täytekakku, jonka pohjassa ja täytteessä on yhteensä vain kaksi raaka-ainetta! Kakku maistuu jättimäiseltä täytekeksiltä. Täytteessä on hyödynnetty keksien sisus, joka myös määrittelee makua. Nimestä huolimatta keksikakku ei ole rakenteeltaan kova! Kakku täytetään edellisenä päivänä, jolloin se ehtii pehmittyä ihanteelliseksi leikata.

Vinkki: Skaalaa reseptiä tarpeen mukaan! Tuplaamalla ainekset saat kakkuun reilusti enemmän korkeutta ja kakun riittävyys kaksinkertaistuu. Vastaavasti suloinen minikakku syntyy puolikkaalla annoksella, jolloin keksit voi asetella pienempään muodostelmaan (13 puolikasta per kerros).

8-10 hengelle

Pohja:
3 pkt (à 175 g) Domino-keksejä (päärynä) *)

Täyte:
5 dl vispikermaa *)
Domino-keksien täyte

Pinnalle:
10 isoa mansikkaa
1 banaani
1 kiivi
n. 100 g valutettuja säilykemandariineja
pensasmustikoita
1 dl vettä
½ dl Dansukker hyytelösokeria

*) Jos kakun tulee olla maidoton/vegaaninen, vaihda vispikerman tilalle kasvivispi ja käytä kekseinä Oreoita tai Domino-makua persikka-vadelma tai Marianne.


Erota Domino-keksien keksiosat toisistaan työntämällä veitsenkärki varovasti täytteen ja keksin väliin. Kaavi täyte keksin päältä kulhoon.

Jaa keksipuolikkaat kolmeen pinoon niin, että jokaiseen tulee 26 puolikasta. Aseta ensimmäiset 26 puolikasta tarjoilulautaselle, 15 ulkokehälle ja peitä lopuilla keskiosa. Keksejä voi puolittaa asettelun helpottamiseksi, mutta väleihin saa jäädä rakoja.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lämmitä keksitäytettä mikrossa miedolla lämmöllä lyhyen aikaa, jotta täyte notkistuu ja muistuttaa rakenteeltaan paksua jogurttia. Sekoita keksitäyte vatkaimella kermavaahdon joukkoon. Kylmä kermavaahto jäykistää keksitäytteen nopeasti uudelleen, joten älä pysäytä vatkainta yhdistämisvaiheen aikana. Laita täyte pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (koko 11 mm).

Pursota keksien päälle täytettä, ulkoreunaan tulevan täytteen voi pursottaa palluroiksi. Laita päälle seuraavat keksit ja pursota päälle loput täytteestä. Peitä toinen täytekerros jäljellä olevilla kekseillä. Laita kakku jääkaappiin noin vuorokaudeksi, jotta keksikerrokset pehmenevät.

Leikkaa mansikat, banaani ja kuorittu kiivi ohuiksi viipaleiksi. Aseta marjat ja hedelmät kakun päälle sisäkkäisiksi renkaiksi.

Valmista vedestä ja hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä kiille koristeiden päälle sudin avulla. Hyytelösokeriseosta voi pitää lämpimänä lieden miedoimmalla teholla, jotta se säilyy juoksevana operaation ajan.

Yhteistyössä Suomen Sokeri

Valmistusaika: 1 vrk tai yli

Vaikeusaste: Helppo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
14 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat