19.10.2018   7 kommenttia Kategoria: Halloween,  Lapset,  Täytekakut,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Hämähäkkikakku


Hämä-hämähäkki kiipes pöydälle! Tämä otus joko ihastuttaa tai kauhistuttaa – mutta ainakin se tekee vaikutuksen. 🙂 Ja miten helposti hämppis syntyykään kulhoon kootusta pyöreästä kakusta ja kartongista askarrelluista jaloista. Tähän pystyy jokainen kotileipuri! Kakun sisällä on hedelmäinen valkosuklaatäyte ja musta kakkupohja. Makukombo on suunniteltu erityisesti ”mustien karkkien ystäville”.

Vinkki: Salmiakkimixeriä myydään apteekeissa ja hyvin varustetuissa ruokakaupoissa. Tsekkaa Haganolin sivuilta ”mistä mixeriä” -kartasta lähin ostopaikkasi. Myös Kinuskikissan Toivepuoti myy mixeriä.

Musta levykakkupohja:
1 ½ dl Haganolin salmiakkimixeriä
1 rkl perunajauhoja
50 g voita
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
5 munaa
2 ¼ dl sokeria

Kostutus:
1 dl maitoa

Hedelmä-valkosuklaatäyte:
4 dl kuohukermaa
350 g säilykemangoa
200 g appelsiinituorejuustoa
200 g valkosuklaata
(oranssia elintarvikeväriä)
n. ½ dl vaniljakreemijauhetta

Salmiakkikuorrute:
1 dl Haganolin salmiakkimixeriä
200 g valkosuklaata
125 g voita

Koristeluun:
vaahtokarkkeja
mustaa sokerimassaa
mustaa kartonkia


Huom! Valmista kuorrute ja täytä kakku edellisenä päivänä. Kuorruttaminen ja koristelu on suositeltavaa tehdä vasta tarjoilupäivänä.

Mittaa kattilaan kuorruteainekset: salmiakkimixeri, paloiteltu valkosuklaa ja voi. Lämmitä lieden matalalla teholla koko ajan sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Älä missään tapauksessa anna seoksen kuumentua lähelle kiehumispistettä. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa yön yli.

Valmista pohja. Sekoita salmiakkimixeri ja perunajauhot kattilassa. Kuumenna liedellä, kunnes kiisseli pulpahtaa, mutta älä jatka keittämistä. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon voi. Sekoittele, kunnes voi on sulanut ja seos on tasaista. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi munavaahtoon puolet jauhoseoksesta ja lisää tämän jälkeen puolet salmiakkikiisselistä vatkaimen hitaimmalla teholla sekoittaen. Lisää tämän jälkeen loput jauhoseoksesta ja kiisselistä.

Kaada taikina pellille (31 x 39 cm) leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 12 minuuttia. Kumoa samantien toisen, sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi salmiakkipohjasta. Anna pohjan jäähtyä.

Etsi valmiiksi pyöreäpohjainen kulho, jonka tilavuus on noin 2 litraa. Vuoraa se tuorekelmulla.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Valuta mango huolellisesti ja soseuta. Yhdistä mangosose ja appelsiinituorejuusto. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä (max 250 W). Sekoita mangoseokseen. Yhdistä kermavaahdon kanssa. Lisää lopuksi joukkoon vaniljakreemijauhetta, jotta täytteen rakenteesta tulee jämäkämpää.

Kokoa kakku laittamalla kulhoon vuorotellen pohjapaloja ja täytettä siten, että pohjakerroksia tulee neljä ja täytekerroksia kolme. Kostuta jokainen pohjakerros maidolla. Ympyröiden leikkaamisessa voi käyttää mallina sopivan kokoista kulhoa. Yhden pohjakerroksen voi koota useammastakin palasta. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa mieluiten yön yli.


Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja poista kelmu. Tarjoilulautasena kannattaa käyttää jalallista mallia, jolloin saat tehtyä hämähäkille pidemmät jalat.

Levitä kuorrute kakun päälle. Jos kuorrute tuntuu liian jäykältä, anna sen notkistua hetki huoneenlämmössä. Nosta kakku kuorruttamisen jälkeen jääkaappiin, jotta kuorrute jähmehtyy paremmin kiinni.

Leikkaamalla isoista vaahtokarkeista soikion muotoiset palat silmiksi. Tee musta osa sokerimassasta ja kiinnitä se vesitilkalla. Paina kiinni kakkuun. Hammasrivistön saat tehtyä minivaahtokarkeista.

Leikkaa mustasta kartongista pitkiä suikaleita. Tee jalkoihin kaksi taitosta, jotta saat ne paremmin istumaan paikoilleen.

Yhteistyössä Haganol

haganol-logo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
6 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan jouluarvonta



Vuoden viimeisessä arvonnassa saat valita palkinnon itse Kinuskikissan Toivepuodin uutuuksista! Palkintotuotteiden yhteenlaskettu arvo on 30 €. Lue tarkemmat ohjeet arvontasivulta.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat