Donitsit valmistuvat uunissa donitsipellin avulla ja taipuvat sopivalla kuorrutteella juhlaan kuin juhlaan. Sitruunalla säväytetty taikina sopii ihanasti esimerkiksi Hopeatoffee-kuorrutteen tai muun makeamman kuorrutteen kaveriksi. Testaa valmista drip-kuorrutetta tai sekoita mieleisesi väri tomusokerista, vedestä ja pastaväristä. Hyytävä punainen tai pirteä oranssi sopivat halloweeniin siinä missä musta ja vihreäkin.
Halloween-uunidonitsit
Sitruunadonitsit
Taikina
1 luomusitruunan kuoriraaste
75 g voita
3/4 dl fariinisokeria
3/4 dl sokeria
2 munaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
200 g sitruunarahkaa
1 1/4 dl kevytkermaa tai täysmaitoa
Hopeatoffee-kuorrute *)
150 g Hopeatoffee-makeisia
1 1/2 dl kuohukermaa **)
Vihreä kuorrute
FunCakes "limanvihreää" kuorrutetta ***)
Koristeet
*) Annos mitoitettu koko määrään donitseja.
**) Älä käytä vispikermaa! Kuorrute jää tällöin löysemmäksi.
***) Voit valmistaa kuorrutteen myös itse tomusokerista, vedestä ja pastaväristä.
Kumppanit
Pese sitruuna ja raasta kuori.
Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat.
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan sitruunan kuoriraaste, jauhoseos, sitruunarahka ja kerma.
Laita taikina kertakäyttöiseen pursotuspussiin ja leikkaa päähän aukko.
Voitele donitsipellin kolot. Pursota taikinasta rinkulat pellin koloihin. Pursota rinkuloista niin paksut, että ne ulottuvat donitsipellin keskiosan korkeudelle, mutta ei juuri tämän yli.
Paista 200 asteessa 12–15 minuuttia. Poista donitsit vuoasta ja paista loput taikinasta samaan tapaan. Voitele vuoka paistokertojen välissä. Anna donitsien jäähtyä ennen koristelemista.
Jos käytät valmista kuorrutetta, lämmitä se mikrossa purkin ohjeen mukaisesti ja annostele lusikalla donitsien päälle.
Jos teet lakritsikuorrutteen, laita Hopeatoffeet pieneen kattilaan yhdessä kerman kanssa. Keitä lieden keskilämmöllä sekoitellen, kunnes lakritsipalat ovat sulaneet kerman joukkoon. Jatka tämän jälkeen keittämistä vielä 5 minuuttia. Jäähdytä sekoitellen 5-10 min tai kunnes rakenne muuttuu sopivan jämäkäksi. Valuta donitsien päälle.
Ripottele samantien pinnalle syötäviä silmiä, koristerakeita ja nonparelleja.
Kokeile myös näitä
Kommentit (0)
Ei kommentteja.
Kinuskigalleria (0)
Ei galleriakuvia.
Tärppilista
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Suosituimmat reseptit
Chocolate Chip Cookies
5352 tassutusta
Maailman paras mutakakku
2611 tassutusta
Mokkapalat
2340 tassutusta
Brookies
1555 tassutusta
Britakakku
1368 tassutusta