15.08.2008   56 kommenttia Kategoria: Kesä,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Hääpäivän kermaunelma


haakakku11haakakku21haakakku31haakakku4haakakku5haakakku6haakakku7haakakku8haakakku9

Miehekkeen kanssa tuli heinäkuussa 4 vuotta avioelämää täyteen ja pitihän sitä kakku tehdä, kun oli kerrankin oikeaa aihettakin. Halusin juhlistaa tapahtumaa rehellisellä kermakakulla, koska se sopi mielestäni hyvin hääaiheeseen. Ruusut mukailivat taannoista hääteemaamme.

Syötävät timantit toivat kakkuun asiaankuuluvaa loistokkuutta. 🙂 Sieltä oli tuo hopeinen pastavärikin, jolla on maalattu sormukset ja korurasian saranat. Itse korurasia on sokerimassaa, joka sai kuivuttuaan helmiäissuihke-käsittelyn. "Pumpuli" on vaaleanpunaista hattaraa, jota myydään rasioissa eri väreinä karkkikaupoissa tai isoissa marketeissa.

Täyte oli hyvää, mutta pieni miinus tuli liian litkumaisesta rakenteesta. Se ehti imeytyä ennen hyytymistään osittain pohjaan. Tein sittemmin täytteestä toisen, perunajauhoilla täydennetyn version, joka löytyy alla mainitun linkin takaa.

Olin itse tyytyväinen kakun hillittyihin väreihin. Suureksi harmikseni kerman värinen kakku näyttää jotenkin laimealta kuvissa. Ehkä taustan olisi pitänyt olla värillinen.

Kakun tekovaiheista vielä muutama sananen alla vaihekuvien kera.

Vanilja-mansikkakakku


Pohja:

tumma sokerikakkupohja

Kostutus:

2 ¼ dl maitoa
1 ½ tl vaniljasokeria

Täyte:
vanilja-mansikka

Koristelu:

kermavaahtopinta
röyhelöpursotukset
kermaruusut
syötävät timantit
sormukset ja korurasia sokerimassasta
terälehdet vaahtokarkkitaikinasta


Irralliset terälehdet otin ohueksi kaulitusta vaahtokarkkitaikinasta pienellä (n. 1 cm) lehtimuotilla. Ohensin terälehteä vielä hieman kaulimella, minkä jälkeen painoin sen pallopäisellä marsipaanityökalulla muotoilusientä vasten. Näin terälehti sai koveraa muotoa.


Korurasiaa varten tein kaavat paperista. Käytin apuna wc-paperin hylsyä saadakseni kanteen pyöreyttä.


Toista sormusta varten leikkasin veitsellä ohuen nauhan kaulitusta sokerimassasta. Liitin päät yhteen ja laitoin sormuksen kuivumaan pyöreään jäätelökauhan varteen. Toisen sormuksen muotoilin käsissäni pitkulaksi ja laitoin samalla tavalla kuivumaan. Tähän sormukseen tein pienen kolon timantin upottamista varten.

Sormusten kuivuttua maalasin ne hopeisella pastavärillä. Toiseen sormukseen liimasin sokerikuorrutteella syötävän timantin.

Kakun väliin tuli mansikoita ja vaniljatäytettä.

Kermapinnan tasoitin raapalla.

Reunapursotukset tein ruusutyllalla.

Ruusut aaltomaisella ruusutyllalla. Terälehdistä tuli hieman ohuempia kuin tavallisella ruusutyllalla. Pidin tätä tosi hyvänä juttuna!

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
1 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat