Mieheni kanssa tuli heinäkuussa 4 vuotta avioelämää täyteen ja pitihän sitä kakku tehdä, kun oli kerrankin oikeaa aihettakin. Halusin juhlistaa tapahtumaa rehellisellä kermakakulla, koska se sopi mielestäni hyvin hääaiheeseen. Ruusut mukailivat taannoista hääteemaamme.

Syötävät timantit toivat kakkuun asiaankuuluvaa loistokkuutta. 🙂 Sieltä oli tuo hopeinen pastavärikin, jolla on maalattu sormukset ja korurasian saranat. Itse korurasia on sokerimassaa, joka sai kuivuttuaan helmiäissuihke-käsittelyn. ”Pumpuli” on vaaleanpunaista hattaraa, jota myydään rasioissa eri väreinä karkkikaupoissa tai isoissa marketeissa.

Täyte oli hyvää, mutta pieni miinus tuli liian litkumaisesta rakenteesta. Se ehti imeytyä ennen hyytymistään osittain pohjaan. Tein sittemmin täytteestä toisen, perunajauhoilla täydennetyn version, joka löytyy alla mainitun linkin takaa.

Olin itse tyytyväinen kakun hillittyihin väreihin. Suureksi harmikseni kerman värinen kakku näyttää jotenkin laimealta kuvissa. Ehkä taustan olisi pitänyt olla värillinen.

Kakun tekovaiheista vielä muutama sananen alla vaihekuvien kera.