24.07.2019   Ei kommentteja Kategoria: Kesä,  Muut suolapalat,  Pizzat, voileivät, iltapalat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Grilli-hampurilainen


Tämän kesän yksi ohjelmanumero on ollut täydellisen jauhelihapihvin kypsennys grillissä. Usein neuvotaan, että pihvin kypsentäminen suoraan ritilällä onnistuu, kun paistaa jauhelihan sellaisenaan. Tämä ei minulle kelvannut, sillä halusin mausteisen pihvin sipuleineen päivineen. Onnistumisen avaimena oli taikinan ainesten oikeat suhteet sekä grillissä paistamisen taktiikka eli todella kuuma grilli.

Tässä purilaisessa olennainen osa makua on marinoitu punasipuli, jonka makeaa etikkaisuutta todella rakastan. Mausteisen pihvin ja juuston lisäksi ei juuri muita täytteitä tarvita. Hampurilaissämpylää voi toki käyttää, mutta sitä on turha nähdä ainoana vaihtoehtona. 100-prosenttinen kauraleipä toimi mielestäni jopa paremmin, kun sen paahtoi grillissä rapeaksi!

  • Marinoitu punasipuli:
  • 1 punasipuli
  • ¼ dl punaviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ dl oliiviöljyä
  • Jauhelihapihvit (6 kpl):
  • 2 munaa
  • ½ dl korppujauhoja
  • 2 tl cajunmaustetta
  • ¾ tl maustepippuria
  • ¾ tl suolaa
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 400 g naudan jauhelihaa (n. 17 %)
  • 1 hienonnettu pieni sipuli
  • Muut täyteainekset:
  • cheddarjuustoviipaleita *)
  • sinappia
  • ketsuppia
  • jääsalaattia
  • kauraneliöitä

*) Jos et käytä hampurilaisessa juustoa, voisit tykätä lisätä täytteeksi hampurilaiskastiketta tai majoneesia, joka antaa purilaiseen mehevyyttä.

  • Valmistele marinoitu punasipuli. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Mittaa kattilaan punaviinietikka, sokeri ja suola. Kiehauta. Lisää punasipuli, kiehauta uudelleen ja ota sitten liedeltä jäähtymään. Anna sipulirenkaiden maustua etikkaliemessä 5 minuuttia. Lisää sitten öljy. Anna marinoitua vähintään tunti, mieluiten seuraavaan päivään.
  • Sekoita munien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon korppujauhot, mausteet, suola ja murskattu valkosipulinkynsi. Lisää sitten jauheliha ja hienonnettu sipuli. Muotoile taikinasta kuusi tiivistä palloa ja litistä ne pihveiksi. Huomioi paksuudessa, että pihvit painuvat hieman kasaan kypsennyksen aikana. Tasareunaisia pihvejä on helpompi operoida grillissä.
  • Kuumenna grilli tulikuumaksi. Tämä on ehdottoman tärkeää, jotta pihvit eivät tartu kiinni. Annoin oman kaasugrillini olla täydellä teholla kotvan aikaa, jotta ritiläkin ehti kuumentua kunnolla (grillissä oleva mittari näytti noin 275 asteen lukemaa ennen paistamista).
  • Laita pihvit nopeasti ritilälle ja sulje kansi. Käännä ympäri, kun pinta on saanut väriä. Minun grillissäni pihvi ehti paistua sisältä saakka kypsäksi samalla, kun pinta sai sopivan värin. Lisää paiston loppuvaiheessa päälle juustoviipale, jotta se sulaa grillin lämmössä.
  • Paahda leivät grillissä miedommalla lämmöllä molemmilta puolilta. Levitä toiselle viipaleelle sinappia, toiselle ketsuppia. Laita leipien väliin jääsalaattia, pihvi juustoineen (mahdollisesti hampurilaiskastiketta tai majoneesia) ja marinoitua punasipulia. Halutessasi voit toki käyttää muitakin lempitäytteitäsi! Tarjoile samantien.

Valmistusaika: 60 min

Vaikeusaste: Helppo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
12 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Toivepuodin syysarvonta



Syysarvonnan palkintoina on Premium kaakaota, toffeearomia, vaniljatahnaa ja kettupillejä.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat