Tämän kesän yksi ohjelmanumero on ollut täydellisen jauhelihapihvin kypsennys grillissä. Usein neuvotaan, että pihvin kypsentäminen suoraan ritilällä onnistuu, kun paistaa jauhelihan sellaisenaan. Tämä ei minulle kelvannut, sillä halusin mausteisen pihvin sipuleineen päivineen. Onnistumisen avaimena oli taikinan ainesten oikeat suhteet sekä grillissä paistamisen taktiikka eli todella kuuma grilli.

Tässä purilaisessa olennainen osa makua on marinoitu punasipuli, jonka makeaa etikkaisuutta todella rakastan. Mausteisen pihvin ja juuston lisäksi ei juuri muita täytteitä tarvita. Hampurilaissämpylää voi toki käyttää, mutta sitä on turha nähdä ainoana vaihtoehtona. 100-prosenttinen kauraleipä toimi mielestäni jopa paremmin, kun sen paahtoi grillissä rapeaksi!