Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Tex-mex lihapullat

Liittyy Kinuskikissan reseptiin Helpot texmex-lihapullat

Äiti, onko meillä tortilloja tänään ruokana? huusi nuorimmainen teini tänään kun lihapullien tuoksu alkoi kantautua uunista huoneeseen. Ei, vaan helpot ja nopeat lihapullat, itse tehty muussi ja vaarin ohjeen mukaan tehdyt rakuunaporkkanat. Kannatetaan, näitä saa meillä kuulemma tehdä jatkossakin! :)

Kuvan lähettänyt: mari-johanna

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Omenapiirakka-ja-lihapullat-001.jpg

Kommentit (5)

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
15.9.2019 09:45

Oi kiva kun muistutit tästä ohjeesta on varmasti hyviä ja tuo porkkanalisuke menee kyllä itsellä testiin joku kerta. Äitini tekee aina lihapullat kaurahiutaleista ja itsekin teen nykyään äidin opeilla aina lihapullat niin että jauhelihan sekaan sekoitan kaurahiutaleet ja veden sekä mausteet tulee paljon parempia pullia kuin korppujauhoista.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
13.9.2019 07:01

Oikeassa olet Emo, herneet olisivat sopineet!
Muistan lapsuudessa kun söimme oman mummoni tekemiä paistinpannulla voissa paistettuja lihapullia ja muussia niin silloin siihen ateriaan kuuluivat aina ne herneet! Ehkä seuraavalla kerralla….

Kinuskiemo
12.9.2019 18:54

Kiitti, mari-johanna! Arvelinkin, ettei resepti vaikea ole. Mutta porkkanat todella mainio, ja kauniin värinen, lisuke lihapullien ja monen muunkin kanssa. Tuohon vielä vihreät herneet neljänneksi, niin ollaan herkkuaterian äärellä. 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
12.9.2019 14:56

Kiitos !
Rakuunaporkkanoiden teko on helppoa. Kuori ja pilko porkkanat kattilaan joko suikaleiksi tai tikuiksi. Lisää vesi ja kiehauta porkkanoita 10-15 min. niin että ovat kypsiä mutteivat liian kypsiä.
Kaada vesi pois kattilasta. Lisää porkkanoiden päälle tilkka öljyä, suolaa ja rakuunaa ja sekoita kauhalla niin että mausteet leviävät tasaisesti porkkanoihin.
Ja niin homma on valmis! Nopeaa helppoa ja maukasta. Sopivat äärimmäisen hyvin yhteen lihapullat, muussi ja porkkanat!

Kinuskiemo
12.9.2019 14:30

Mitäs kello onkaan? Tätä kuvaa katsoessa tulee auttamatta nälkä. Vielä resepti kokeilematta, mutta kunhan saan kaupassa kiinni tacomaustepussista, niin sitten tehdään lihapullia! Ja tosiaan, miksiköhän ei terveelliset kaurahiutaleet ole itselle tulleet mieleen? Nehän sopivat tähän kuin nenä päähän. Niin, ja itse tehty muusi, toki! Kinuskivaarin bravuuri! Vaarin tekemän muusin voittanutta ei helposti löydy. Meidän koko lähisuku tilaa aina ”vaarin muusia”. – No nyt tuli todella nälkä! 😊

Mitenkähän teidän vaarin rakuunaporkkanat valmistetaan? Näyttävät niin maukkailta lihapullien vieressä.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa