Tein mustaherukkamuffinsseja tällä Kinuskikissan puolukkaisella reseptillä. Kuorruttamiseen sain mielestäni kuningasidean: valkosuklaavaahto ja sen päälle mantelikrokantista pitsi. Ajattelin, että pitsi pehmenee jääkaapissa ja sitten laskeutuu nätisti vaahdon päälle. No, pehmenihän se, mutta ei ainakaan muutamassa tunnissa tarpeeksi. Maistuivat hyvälle, mutta ulkonäkö oli vähän...noh, ufo. 😳 😂
Kuvan lähettänyt: maris
Onpa hauska sovellus Puolukkamuffinssi-reseptistä! Ja kun mainitsit ufon, niin totta tosiaan, myös lennokkaan näköinen. Kun valkosuklaan ryydittää mantelisella katteella, niin herkussa löytyy. Ja kun harvemmin saa ufoa maistaa, niin menekki on taattu. Hempeyskukkanen ekstra koristeena! 🙂
(Mitenhän kävi pehmenemisen? Pystyikö leivoshaarukalla rikkomaan mantelista pintaa?)
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5663 tähteä
Maailman paras mutakakku
2829 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kinuskiemo, kiitos kysymästä. 😊 Kyllä, krokantti pehmeni niin, että leivoshaarukka pystyi siihen hyvinkin. Tässä kuvassakin se on jo niin pehmeää rakenteeltaan. En vain saanut taivutettua reunoja alaspäin. Johtui kyllä siitäkin, että oli pehmeä vaahto alla. Tämän saman krokantin olen tehnyt täytekakun päälle aikaisemmin, ja osasin ennustaa, että pitsi kyllä pehmenee aika nopsasti ihan kakkulapiolla leikattavaksi ”kinuskiksi”, kun kerman kanssa pääsee kosketuksiin.
Parastahan se olisi, jos olisi taivuttanut krokantin muotoonsa heti uunista ottamisen jälkeen. Mutta kun olin jo tuon kerman suunnitellut muffinssien päälle, niin ei lämmintä krokanttia siihen päälle oikein viitsinyt istuttaa. 😄