Tänä vuonna tein ensimmäistä kertaa "perinteiseen" tapaan Runebergin torttuja. Läheltä tosin piti, että ilman olisin jäänyt tänäkin vuonna. Leivinjauhe unohtui taikinasta, ja lisäsin sen vasta, kun tortut olivat olleet uunissa jo hyvän aikaa. Että näin. Tuli kyllä kaikesta huolimatta niiiiin hyviä, että pitää miettiä lisäänkö jatkossakin kohotusaineet taikinoihin vasta esipaistamisen jälkeen. :D
Kuvan lähettänyt: maris
Jos nämä tortut osaisivat puhua, niillä olisi jännittävä tarina kerrottavanaan. ”Uskomattoman seikkailun koimme, mutta sisulla kaiken kestimme. Välillä näytti tosi huonolta, olimme melkein romahduspisteessä, ja heti perään melkein synnyimme uudestaan. Mutta tässä nyt olemme, yhtä kokemusta rikkaampina ja, jos mahdollista, normaaliakin herkullisempina. Taisimme olla, joko vahingossa tai tarkoituksella, leivontatiedon koekaniineja. Loppu hyvin, kaikki hyvin.” 🙂
Kiitti mari-johanna! Eihän tämä nyt kaikkien taiteen sääntöjen mukaan mennyt. Yleensähän sitä tavataan sanoa, että ei päämäärä ole tärkeintä vaan se matka. Nyt kyllä sanoisin, että viis matkasta, kunhan päämäärä oli halutunlainen. 😉
Kävin sinua kyllä viestillä jo muistamassa tuolla Runeberg sivullakin, mutta pakko tulla sanomaan, että onpas upeat tortut! 🙂
Jos ei tietäisi mitä nämä tortut ovat joutuneet kestämään niin kuvan perusteella ei osaisi kyllä päätellä.
Siis Wautsi wau, sanois meidän pojat! Ehkä todella kannattaa harkita tuota esipaistoa ennen leivinjauhetta… hih! 🙂
Toisaalta ehkä se ei kaikissa resepteissä toimisi…. 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5658 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2566 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kinuskiemo: sinähän näpyttelit täydellisen, syvääluotaavan analyyysin Runebergin torttujeni sielunelämästä. Mahtavaa! Kiitos. 😀