Vanhemmillani oli vähän aikaa sitten 40-vuotis hääpäivä, ja minä huomasin tilaisuuteni kakunteko harjoituksiin koittaneen. :) Hirveästi jännitti, kun en ole aikaisemmin oikein kakkuja päässyt tekemään. Kakussa Kinuskikissan ohjeilla pullakakkupohja, mustikka-vaniljatäyte sekä sitruunakiisseli ja vaniljarahkakerma (4:lle munalle mitoitettuna ja gluteenittomana). Päällä mustikoita ja hyytelösokeri.
Kuvan lähettänyt: maris
Oikein komia kakku😊 eipä uskoisi että et kakkuja ole paljon tehnyt. Kysymys: lähtikö mustikan väri leviämään kermapursotuksiin jossain vaiheessa, vai pysyikö hyytelön avulla kuosissaan. Itse en ole koskaan päällisiä tehnyt mustikasta tuon pelossa.
Kiitos onnitteluistasi ja kommentistasi, Kinuskiemo. 🙂 Voi,voi, kyllä tässä ollaan vielä kaukana ”kakuntekijästä”!
Mutta nyt ainakin osaan arvostaa entistä enemmän niitä kaikkia upeita täytekakkuja, mitä täällä Kinuskilassa ja muutoinkin näkee. On se sen verran aikaavievää ja kärsivällisyyttä vaativaa hommaa tuo kakunteko. Puhumattakaan niistä kaikista sudenkuopista, joihin tämmöinen kokematon pahaa aavistamatta kompastelee. 🙂
Onnea sinulle, sinusta tuli kerta heitolla kakuntekijä! 🙂 Muhkeat kermapursotukset täyteläisen mustikan ympärillä tekevät kakusta näyttävän. Ja kaunis intensiivisen keltainen ruusu tekee kakusta juhlakakun. Tämä oli upea kakku 40-vuotishääparille. Paljon Onnea!
Kiitos onnitteluista, mari-johanna! Välitin eteenpäin. 🙂
Muutamaa katastrofin alkua kakunteon aikana jouduin sammuttelemaan, mutta lopulta olin oikein tyytyväinen tulokseen, kaikin puolin. Mustikka ja sitruuna toimii yhdessä aina ja tuo pullakakkupohja sopi mielestäni tähän hyvin. Tuli vähän sellaista ”mustikkapiirakkafiilistä”. 🙂
No Jopas on kaunis kakku! Ihan oikeasti oikea katseenvangitsija! 🙂
Kermavaahdot ovat juuri kuten pitääkin ja keltainen ruusu kruunaa koko komeuden.
Onnittelut upeasta kakusta mutta onnea myös vanhemmillesi, 40 vuotta on jo kunnioitettava saavutus yhteistä taivalta! 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5663 tähteä
Maailman paras mutakakku
2829 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kiitos kehuista, sokeriruusu!
Jäinpäs nyt oikein miettimään, että värjäsikö mustikka. Mutta en muista, että olisi lainkaan irronnut kermaan väriä. Ainakaan pahasti, koska en muista. 🙂 Pari-kolme päivää tätä pienellä porukalla syötiin, ja sen ajan pysyi ihan tarjoilukunnossa.
Tein kakun täysin valmiiksi edellisenä iltana, ja seuraavana iltapäivänä ekan kerran maisteltiin. Silloin ei ainakaan ollut väriä irronnut (satuin ottamaan kuvan myös avatusta kakusta, niin äsken vielä tarkistin vanhoista kuvista). 🙂
Tuota mustikkaa en ihan reunoille asti laittanut, ja sitten tietysti se kiille suojaa. Tosin mustikoita olisi saanut olla reilummin päällä, koska sulaessaan ne kitistyivät ja läheltä katsellessa siinä näkyy rakoja. Mutta koska alla on mustikkasosetta, niin kauempaa ei onneksi kauneusvirhe pahasti erotu. 🙂