Löysin Berliinissä lähikaupastani puuroriisiä ilman sokeria ja muita lisäaineksia, joten oli pakko testata tätä reseptiä. Hyvää oli ja maistui kananmunatuorejuuston kanssa melkein kaikille saksalaisille! Kuvassa piirakat juuri menossa uuniin.
Kuvan lähettänyt: Pinja
Nämä piirakkasi ovat tosi sympaattisen näköisiä ja oikein houkuttavat odottamaan valmiiden paistosten tuoksua. Hienosti viet eteenpäin suomalaista leivontakulttuuria leipomalla näitä sikäläisille!
Erilaisia monivilja ja täysjyväjauhoja löytyy hyvin Saksasta. Myös ruisjauhoja (Roggenbrot) joita löytyy usein saksalaisissa leivissä, mutta ”oikeaa” ruisleipää ei oikein löydy muuta kuin Finnbrot nimellä suojakaasussa.
Löysitkö ruisjauhoja pohjaan? 🙂 Hyvältä näyttää! Karjalanpiirakoista on kenenkään vaikea olla pitämättä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5658 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2566 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Pivalliv, aivan loistavaa Roggenbrotia saa ainakin Rewestä, siellä Ihle leipomot tekevät omaa Roggen kasten-leipää joka on ihan suomalaiseen makuun. Ja ainakin meidän Rewestä saa myös Bio Roggen Pur ja Bio Familijebrot leipiä, Ovat ruisvuokaleipiä ja valmistaja on Müncheniläinen Fritz Mühlenbackerei. Ollaan aika ronkeleita ruisleivän suhteen, mutta nämä kaikki Ovat aivan yhtä hyviä kuin suomalaisetkin leivät:) pelastivat meidät jatkuvalta ruisleivän leipomiselta. Roggen Mehliä saa täältä, tosin itse leivon vielä suomesta tuoduista, kun hädissämme toimme 15 kiloa ruisjauhoja puolen vuoden huonojen leipomoiden ruisleipämaisteluiden vauhdittamana. Nyt ne jauhot päätyvät noihin karjalanpiirakoihin, tänään väännettiin Kinuskikissan ohjeen mukaan kolminkertainen satsi. Pastakone on nyt ostoslistalla LOL kun serbikokin kädet väsyi pulikoimiseen. Mie paistoin ja rypytin.