Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Hyvää uutta vuotta 2015

Liittyy Kinuskikissan reseptiin Uuden vuoden pinjata-kakku

Tätä ihanuutta meillä syötiin eilen ja kyllä sai kiitosta! Tuunasin kakkua sen verran ,että vaihdoin levykakkupohjan tilalle unelmatortun siivut, jolloin kakusta tuli tietenkin charlotterusse mainen kokonaisuus.Sen lisäksi tavis tuorejuuston tilalle laitoin appelsiinituorejuuston. tila loppuu kesken,lue halutessasi karkkikokeilun tulokset viesteistä!

Kuvan lähettänyt: mari-johanna

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/tabletin-kuvia-uusi-vuosi-2015-004.jpg

Kommentit (10)

pellavapaita
Kinuskileipomo pellavapaita
20.9.2016 16:06

Kiitos 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
7.9.2016 08:09

Voi pellavapaita kiitos viestistä! 🙂 Ihan yllätyin kun vanhaan kuvaan oli viesti napsahtanut!
Siis jotakuinkin juuri noin tein, muistaakseni. Aivan tein tuon kinuskikissan ohjeella mutta tosiaan levykakku pohja muuttui kääretorttu siivuiksi. Ensin siivut reunoille, sitten vähän täytettä pohjalle täytteen päälle sinne kulhon keskelle muodostin torttu siivuista pienen kolon ja loput täytteet kaadoin reunoille. Varoin kuitenkin kaatamasta karkki pesään. Sitten vaan jääkaappiin hyytymään!
Ja kun kakku oli hyytynyt laitoin karkit keskelle kakkua, tarjoilu lautasen siihen päälle ja tein ilmaveivin ja kumosi kakun koristelua varten! 🙂
Toki eihän sinun tarvitse minun tuunaus ohjetta noudattaa jos tuntuu sekavalta, onnistuuhan se ihan tuolla Kinuskikissankin alkuperäis ohjeella. Eipä Kinuskikissa olisi muuten ohjetta julkaissut jos ei onnistuisi. 🙂 Hyvää oli jokatapauksessa, sen muistan, suosittelen!

pellavapaita
Kinuskileipomo pellavapaita
6.9.2016 17:42

Onpas kaunis ja herkullisen kuuloinen kakku 🙂 Tällaista täytyy tietenkin kokeilla. Jotenkin en pysty hahmottamaan sitä ”pesää karkeille” 🙁 Eli kulhon reunoille unelmatorttusiivuja kuten charlotte russea tehtäessä. Sitten täyteseos kaadetaan kulhoon. Mihin sitten laitoit ”ohuet kääretorttusiivut, joista tuli se pesä”? Tätä kohtaa en ymmärrä 🙁 Onko täyteseosta tässä vaiheessa vain aika vähän kulhon pohjalla kääretorttusiivujen päällä / keskellä? Laitoitko ikään kuin täytteen päälle pystyyn ohuet siivut, ja niiden keskelle karkit? Ja täytettäkö päälle ja viimeksi kansi torttusiivuista? Ei, ei varmaankaan noin. En ymmärrä. Pitää miettiä 🙂 Hieno on kakku joka tapauksessa.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
3.1.2015 17:08

Kiitos! Tähtisade tikut jäi tosin laittamatta, vaikka niitä ajattelinkin.Ne jäivät siitä syystä, että kun kauppaan ehdimme olivat ne jo loppu, saimme vain niitä isoja tikkuja jotka ovat ainoastaan ulkokäyttöön.

Vellu
Kinuskileipomo Vellu
3.1.2015 14:52

Tämä on hieno!!! Taas opin jotain uutta karkki kokeilusi kautta 🙂 Nyt on minun vuoro lunastaa uuden vuoden lupaus eli leipomon perustaminen.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
2.1.2015 15:30

Joo ymmärsin kyllä, tuotekehitystä koko ajan.Ranskanpastilleihin päädyin kai sen takia, kun muistan nyt juuri jonkun jossain kirjoittaneen, olitko peräti sinä jossain kommentissa, että pastillit kai olisivat niitä kestävimpiä.Päätin kokeilla ja näköjään hyvin tuloksin. 🙂

Kinuskikissa
2.1.2015 13:56

Ok, sen vuoksi vaan kyselin, että voi paremmin arvioida karkkien ”kestävyyttä”. Nuo ranskanpastillit ja suklaakarkit olivat siis hyvä valinta!

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
1.1.2015 22:32

Joo joo, tietty! Eli ensin vuorasin kipon unelmatortun siivuilla, sitten yksyhteen se sun täyte paitsi että juuston makuna appelsiini ja sitten uusi kierros ohuita kääretortun siivuja.Niistä muodostui se pesä.Lopuksi keskelle karkit.Voi kyllä sai ihailua osakseen vieraiden kohdalla, piti ihan alkuperäinen ohje näyttää keskenkaiken täältä sun sivuilta.Kiitos siis ihanasta kakusta! 🙂

Kinuskikissa
1.1.2015 22:14

Kiitos kakkukuvasta, näyttääpä hienolta! Laitoitko kakun sisään kuitenkin myös täytettä eli ei ollut pelkästään unelmatorttua ja karkkeja?

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
1.1.2015 12:30

No nyt vielä vähän tuunauksen tuloksia lisää.Eli laitoin myös karkeille oman pienen ”pesän” kakun sisään ja nyt uuden vuoden päivänä,niin karkit ovat aivan sulamattomana lopun kakun sisällä.Johtuuko se sitten pesän rakentamisesta vai karkki valinnasta,mene tiedä,mutta näin on. Itse käytin karkkeina siis ranskan pastilleja ja irtokarkkihyllyn suklaapäälysteisiä nameja.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa