Kesäinen juustokakku, mutta onnistuu hyvin myös talvella (pakastetuista raparpereista).
Kuvan lähettänyt: Siki
Ihanan raikkaan näköinen kakku ja maistuu varmaan herkulliselta. Mitenkähän teit tuon raparperipäällisen? Tykkään raparperista ja sitä on pakastimessakin juuri tällaisen kakun päälliseen.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5684 tähteä
Maailman paras mutakakku
2833 tähteä
Mokkapalat
2576 tähteä
Brookies
1856 tähteä
Britakakku
1539 tähteä
Kyseiseen kakkuun käytin noin 250g raparperia, jotka palotin 1-2 cm, lisäsin desin verran vettä ja maun mukaan sokeria. Keitin noin 10 minuuttia (kunnes oli sosemaista). Jäähdytin ja sitten lisäsin liivatteet (3kpl) ja lusikoin täytteen kakun pinnalle.
Olen tehnyt saman kakun myös silleen, että raparperia tarjoillaan erikseen kastikkeena (eli keitän veden ja sokerin kanssa). Siinä tapauksessa jokainen saa laittaa raparperikastiketta oman maun mukaan. Silloin ei myöskään tarvitse käyttää liivatetta.
Kerro sitten mihin verisoon päädyit 🙂
Kakun sisällä on mm. tuorejuustoa ja kuohukermaa, johon on lisätty appelsiininpaloja ja puristettua appelsiinimehua.