Lapsenlapseni 3v synttäreille tein tämän kakun, koska sankarin lempparihahmo on Spiderman 🥰 RedVelvet pohja yhdessä tämän ohjeen täytteiden kanssa oli suussasulava!! Ensi kertaa taiteilin vaniljamassan kanssa, kakku oli jätti, joten massan halkaisija oli 60cm ja kun asettelin sitä kakun päälle se lähti murtumaan.. Sain kyllä korjattua sen kaulimalla uuden luiskan sinistä sivuun sekä tietysti tuo kaupunkisiluetti peitti osan. Seuraavaa kertaa ajatellen; Miten vaniljamassan saisi pysymään 'joustavana' eli lämpimänä, jottei se lähtisi repeämään? 🤔 Mutta Kiitos Ihanasta reseptistä Kinuskikissalle❣️
Kuvan lähettänyt: MummiKahdelle
Aivan ihanan kuuloinen kakku työpaja ollut teillä miehesi kanssa!! 🙂
No, kaikki kuulostaa olleen kunnossa, kun tuota sinun tarinaasi lukee, että voihan olla että ensikertalaisena ison massalevyn kuljetus kakun päälle vei vain sen verran aikaa, että massa siitä nokkiinsa otti.
Minä tein juuri viikonloppuna sokerimassa koristeita tuosta vaniljamassasta, ja onhan se totta, että kyllä siinä saa rivakasti toimia, jotta vältyy siltä turhalta kuivumiselta.
Jos tulet kuitenkin toisiin ajatuksiin, niin nyt tiedät mistä palautelomake löytyy.
Tsemppiä seuraavaan kertaan ja palaile kyselemään tuonne resepti sivuille, jos joskus joku asia mietityttää tai muuten vain jutustelemaan leivonnasta.. 🙂
On kivaa saada uusia leipureita tänne keskusteluihin mukaan.
Päiväykset oli kunnossa kaikissa vaniljamassoissa (oli 5 valkoista, 1musta ja 1keltainen) ☺️ Värjäsin tuon sinisen sillä Kinuskikissan pastavärillä, mulla oli valkoista massaa siinä 4,5pkt 😅 Kädet oli ihan kuitit siitä värjäämisestä, kun massamäärä oli niin suuri (ja kokematon tekijä 😅) . Massaa oli helppo kaulia, ei siinä mitään. Mun mies oli apukäsinä siinä siirrossa ja molemmat jännitettiin kuinka käy 🤭 Todennäköisesti ja ainakin se tuntui siltä, että ehti alkaa kovettua huoneilmassa jo ja siitä sitten johtui se repeäminen. Mutta kyllä ehdottomasti vielä kokeilen just Kinuskikissan massoilla tehdä jonkun toisen kakun 🥰🌸 Kiitos Sinulle vinkeistä!!
Siis aivan käsittämättömän upea kakku !
WAU!! 🙂
Kyllä olet onnistunut hienosti, vaikka ilmeisesti hieman ongelmia olikin. Se on ikävää! 🙂
Tietysti täytyy sanoa, että jos vaniljamassan halkaisija on jo 60 cm , se on valtavan iso siirreettäväksi kenelle tahansa. Se vaatii harjoitusta ja harjoitus tekee mestarin.
Oliko sulla apukäsiä saatavilla siirtämis operaatioon? Minä varaan toisinaan apukädet paikalle.
Mutta, sitten on tietenkin tiettyjä kikkoja ja neuvoja miten kannattaa toimia.
Yksi niistä on se, että kannattaa toimia ripeästi, nimittäin sokerimassat alkavat kuivahtaa joutuessaan ilman kanssa tekemisiin. Joka sitten aiheuttaa repeilyä.
Toki, ei tässä hosua tarvitse, kyllä sokerimassa hetken kestää.
Ja mitä isommaksi levyn joutuu kaulimaan, sitä suurempi vaara repeilyyn on olemassa.
Löytyisikö tältä sivulta sinulle mitään vinkkiä seuraavaa kertaa ajatellen
https://www.kinuskikissa.fi/kysymyksia-ja-vastauksia
Sinulla siis ilmeisesti oli käytössä Kinuskikissan vaniljamassa?
Tarkistithan kaupassa päiväyksen massapaketin kyljestä? Kinuskikissan massoissa on ollut nimittäin valitettavasti vuosien varrella ongelmia, jotka johtuvat siis tehtaan päästä ei Kuinuskikissasta tai massan laadusta varsinaisesta.
Tuntuiko massa aloitettaessa kauliminen , niin kuitenkin ihan pehmeältä ja hyvältä työstää, vai oliko se jo siinä vaiheessa jotenkin kuivan oloista?
Jos koet, että syy massan repeilyyn oli ehkä jo valmiiksi hivenen kuivempi massa, tai et muuten ollut tyytyväinen massan laatuun, niin Kinuskikissa on perustanut juuri näitä tilanteita varten palautteen anto sivun. Se löytyy tämän sivun alalaidasta ruskeasta paneelista YLEISTÄ otsakkeen alta PALAUTE VANILJAMASSASTA
Käy sinne jättämässä yhteystietosi ja arviosi, ja pysy kuulolla, niin Kinuskikissa ottaa sinuun kyllä itse yhteyttä.
Toivotan kuitenkin tsemppiä seuraaviin vaniljamassa haasteisiin, sillä harjoitus tekee tosiaan mestarin ja tuo kakku on mielettömän hieno ensi kosketus massoihin! 🙂
Kyllä on mummin muru ollut varmasti onnellinen!! 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5658 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2566 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Voi, onpa upea kakku! Aivan super! 👍 Noin ison kakun kuorruteongelmat selätit tosi hyvin. Jos et olisi ongelmia maininnut, olisin ajatellut sinun tarkoituksella kuorruttaneen päällisen ja reunat erikseen. Ja reunavekin olevan tarkoituksella koristeellisesti näkyvissä. – Voi kuvitella, että 3-vuotias päivänsankari pääsi huiman Hämähäkkimiehen myötä riemukkaasti juhlafiiliksiin. 🎈 🪁 🍰