Pitkästä aikaa leivoin mustikkapiirakkaa tai yleensä marjapiirakkaa. Isä opetti minut aikoinaan leipomisen meininkiin mukaan ja aina muisti mainita:"Ainoa mustikkapiirakka tehdään pullataikinaan. Ja mustikkapiirakassa on enemmän mustikoita kuin taikinaa..." Isän muistoa kunnioittaen kävin hänen lapsuudenkodin metsässä keräämässä piirakan mustikat. Piirakka oli hyvää, tätä tulee tehtyä toistekkii... Tais löytyä mun suosikki mustikkapiirakka...ei kivikovilla reunoilla, eikä ällömakeella mustikkahillolla. Vaan kaikkea sopivassa suhteessa. Minä olen Istunmäen kylän kahvilan Sariel vapaapäivämeiningeissä ja tämä on Kinuskikissan Mustikkapullapiiras. Gluteenittomana: jauhoina 2 dl sunnuntain vaaleaa leivontajauhoa ja about 1 tl ksantaania. Kreeminä: luottokreemi Oetdeck Paistonkestävä Vaniljakreemi. Mustikat tuoreina metsästä.
Kuvan lähettänyt: Sarielle
Mmmmm, niin hyvää ettei sanotuksi saa!!😋
Anna myös mahdollisuus kinuskikissan ja valion yhteistyössä kehittämälle vaniljakreemille, et pety!!😃
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5663 tähteä
Maailman paras mutakakku
2829 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kiitos @mari-johanna vinkistä, täytyypä katsella kun kaupalla käy seuraavan kerran, sillä eilen kävin seuraavan mustikkapiirakan raaka-aineet hakemassa jo iltalenkillä.
Oli herkullista, mutta kreemiä tein liian paljon ja tungin sitä ihan liian paljon. Annan vielä tässä sesongissa uuden mahdollisuuden Valion kreemille.