Jos pidät fetasta, niin tämä resepti on sinulle! Niin hyvää ja yksinkertaista! Päällä olevaa ”fetamössöä” voi tehdä arkisenkin leivän lisukkeeksi tai levitteeksi. Juhlavammat leipäset syntyvät pienemmän annoskoon ja kauniin asettelun myötä. Olennaista on yhdistää fetaan reilusti kasviksia. Toimii myös salaattina!

 

Pohjat:
18 pientä ruisleipäviipaletta
voita tai margariinia

Täyte:
200 g fetajuustoa (esim. Dodoni)
½ pientä sipulia
½ dl oliiviöljyä
300 g isoja kirsikkatomaatteja
kurkkua
mustapippuria

Koristelu:
mustia oliiveja
basilikanlehtiä


Murenna fetajuusto ja hienonna sipuli. Yhdistä feta, sipuli ja oliiviöljy.

Leikkaa kirsikkatomaatit siivuiksi. Leikkaa kurkusta ohuita siivuja ja puolita siivut.

Voitele leivät margariinilla. Asettele leipien reunoille kurkku- ja tomaattisiivuja. Laita keskelle reilu nokare fetatahnaa. Rouhi päälle mustapippuria.

Koristele oliiveilla ja basilikanlehdillä.