fariini_tadin_maustekakku

Taikina:
225 g voita tai margariinia
2 ½ dl fariinisokeria (tai tavallista sokeria)
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl kanelia
1 ½ rkl kardemummaa
1 ½ tl inkivääriä
3 dl piimää

Kaneli-suklaakuorrutus:
n. 75 g maitosuklaata
1 tl kanelia


Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen piimän kanssa.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tilavuus noin 2,5 litraa).

Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä vuoassa 15 minuuttia ennen kumoamista. Jäähdytä ennen koristelua.

Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita suklaasulan joukkoon kaneli. Laita suklaa pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (3 mm). Voit käyttää myös pakastuspussia, jonka kulmaan leikkaat aukon. Pursota kanelisuklaata kakun päälle.