Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Fariini-tädin maustekakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Fariini-tädin maustekakku

31.7.2013

fariini_tadin_maustekakku

Taikina:
225 g voita tai margariinia
2 ½ dl fariinisokeria (tai tavallista sokeria)
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl kanelia
1 ½ rkl kardemummaa
1 ½ tl inkivääriä
3 dl piimää

Kaneli-suklaakuorrutus:
n. 75 g maitosuklaata
1 tl kanelia


Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen piimän kanssa.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tilavuus noin 2,5 litraa).

Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä vuoassa 15 minuuttia ennen kumoamista. Jäähdytä ennen koristelua.

Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita suklaasulan joukkoon kaneli. Laita suklaa pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (3 mm). Voit käyttää myös pakastuspussia, jonka kulmaan leikkaat aukon. Pursota kanelisuklaata kakun päälle.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- Helppo 25 henkilölle 16

Ainesosat

Suklaa

Kategoriat

Helpot ja nopeatKahvikakut

Erityisruokavaliot

Pähkinätön

Tykkäsitkö?

(4)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (16)

Kinuskikissa10.7.2020 08:54

Fetapiiras: todella upean näköinen kakku, joka tekee kunniaa reseptille. KIITOS! 🙂

Fetapiiras9.7.2020 22:48

Halusin tehdä elämäni ensimmäisen piimäkakun ja päädyinkin kokeilemaan tätä versiota (ilman kuorrutusta). Hyvä ja helppo ohje. 👍

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21565_20200709_223623_220x220.png
Kinuskikissa11.12.2018 10:09

Erja: onpa erikoista! Olisiko vuoan pinnoitetta jotenkin muutettu matkan varrella, että ottaa väriä herkemmin. Minun vuokani on noin 10 v. vanha.

Erja P6.12.2018 14:12

Mistähän johuu että vaikka samalla kakkuvuoalla tein niin tästä kakusta tuli tumma? Fariinusokeriakin oli vain desi ja loput normisokeria. Paistoin aluksi 150asteessa ja lopussa n. 10min nostin 175 asteeseen.

Kinuskikissa14.11.2013 10:35

Kiitos kommenteista ja zesprille piimävinkistä! 🙂

neiti_leipuri: kyllä vain!

neiti_leipuri13.11.2013 19:48

Sopiiko tämä pakastettavaksi?

zespri10.8.2013 10:01

Leivoin tämän viime sunnuntaina. Tulipa kakusta todella mehevä ja herkullinen! Sokeria tosin laitoin vain 1,5dl ja kakku oli silti sopivan makea. Piimää ei minullakaan ollut, mutta laitoin maitoon lorauksen sitruunamehua ja jätin noin 5 minuutiksi seisomaan. Maito hapattuu piimämäiseksi.

Missnestigen6.8.2013 12:04

Ainiin, unohdin mainita tekemistäni muutoksista. Piimän korvasin vedellä jatketulla turkkilaisella jukurtilla. Kardemummaa ja inkivääriä laitoin vähemmän kuin ohjeessa.

Missnestigen6.8.2013 12:02

Maukas, perinteisen makuinen maustekakku. Tein 1,8 litran kakkuvuokaan ja osan kaadoin 16cm irtopohjavuokaan. Kohosi paljon, joten kannatti. Pikkukakun pakastin tulevaa varten, keksin siihen ehkä jonkun toisenlaisen koristelun.

Kinuskiemo4.8.2013 14:58

AAMURIEMU:
Maustamattoman jogurtin uskoisin sopivan piimän korvaajaksi. Samoin ajattelen tummasta sokerista. Se on varmaan ”teillä päin” vaihtoehto valkoiselle sokerille esim. suklaa- ja maustekakuissa ym. tummissa leivonnaisissa.

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Fariini-tädin maustekakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Fariini-tädin maustekakku

31.7.2013

fariini_tadin_maustekakku

Taikina:
225 g voita tai margariinia
2 ½ dl fariinisokeria (tai tavallista sokeria)
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl kanelia
1 ½ rkl kardemummaa
1 ½ tl inkivääriä
3 dl piimää

Kaneli-suklaakuorrutus:
n. 75 g maitosuklaata
1 tl kanelia


Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen piimän kanssa.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tilavuus noin 2,5 litraa).

Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä vuoassa 15 minuuttia ennen kumoamista. Jäähdytä ennen koristelua.

Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita suklaasulan joukkoon kaneli. Laita suklaa pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (3 mm). Voit käyttää myös pakastuspussia, jonka kulmaan leikkaat aukon. Pursota kanelisuklaata kakun päälle.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- Helppo 25 henkilölle 16

Ainesosat

Suklaa

Kategoriat

Helpot ja nopeatKahvikakut

Erityisruokavaliot

Pähkinätön

Tykkäsitkö?

(4)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (16)

Kinuskikissa10.7.2020 08:54

Fetapiiras: todella upean näköinen kakku, joka tekee kunniaa reseptille. KIITOS! 🙂

Fetapiiras9.7.2020 22:48

Halusin tehdä elämäni ensimmäisen piimäkakun ja päädyinkin kokeilemaan tätä versiota (ilman kuorrutusta). Hyvä ja helppo ohje. 👍

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21565_20200709_223623_220x220.png
Kinuskikissa11.12.2018 10:09

Erja: onpa erikoista! Olisiko vuoan pinnoitetta jotenkin muutettu matkan varrella, että ottaa väriä herkemmin. Minun vuokani on noin 10 v. vanha.

Erja P6.12.2018 14:12

Mistähän johuu että vaikka samalla kakkuvuoalla tein niin tästä kakusta tuli tumma? Fariinusokeriakin oli vain desi ja loput normisokeria. Paistoin aluksi 150asteessa ja lopussa n. 10min nostin 175 asteeseen.

Kinuskikissa14.11.2013 10:35

Kiitos kommenteista ja zesprille piimävinkistä! 🙂

neiti_leipuri: kyllä vain!

neiti_leipuri13.11.2013 19:48

Sopiiko tämä pakastettavaksi?

zespri10.8.2013 10:01

Leivoin tämän viime sunnuntaina. Tulipa kakusta todella mehevä ja herkullinen! Sokeria tosin laitoin vain 1,5dl ja kakku oli silti sopivan makea. Piimää ei minullakaan ollut, mutta laitoin maitoon lorauksen sitruunamehua ja jätin noin 5 minuutiksi seisomaan. Maito hapattuu piimämäiseksi.

Missnestigen6.8.2013 12:04

Ainiin, unohdin mainita tekemistäni muutoksista. Piimän korvasin vedellä jatketulla turkkilaisella jukurtilla. Kardemummaa ja inkivääriä laitoin vähemmän kuin ohjeessa.

Missnestigen6.8.2013 12:02

Maukas, perinteisen makuinen maustekakku. Tein 1,8 litran kakkuvuokaan ja osan kaadoin 16cm irtopohjavuokaan. Kohosi paljon, joten kannatti. Pikkukakun pakastin tulevaa varten, keksin siihen ehkä jonkun toisenlaisen koristelun.

Kinuskiemo4.8.2013 14:58

AAMURIEMU:
Maustamattoman jogurtin uskoisin sopivan piimän korvaajaksi. Samoin ajattelen tummasta sokerista. Se on varmaan ”teillä päin” vaihtoehto valkoiselle sokerille esim. suklaa- ja maustekakuissa ym. tummissa leivonnaisissa.

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa