03.03.2020   10 kommenttia Kategoria: Lapset,  Leivokset
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Englannin lakritsi -leivokset


Lapsena söin Englannin lakritsi -pussista aina ensimmäisenä nämä kerroskarkit. Vangitsin herkkumuistot leivoksiin, joiden mustat kerrokset ovat pehmeää lakritsin makuista kakkutaikinaa ja täyte on sovellettu valkosuklaasta. Värikkäistä sokerimassoista saat iloisen leivoskattauksen.

28 kappaletta

  • Ainekset:
  • 1 ½ dl Haganolin salmiakkimixeriä
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 50 g voita
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 5 munaa
  • 2 ¼ dl sokeria
  • Täyte:
  • 2 dl vispikermaa
  • 130 g valkosuklaata
  • 100 g vaniljarahkaa
  • Sokerikreemi:
  • 50 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 ½ dl tomusokeria
  • 1 rkl vettä
  • Kuorrute:
  • 400 g valkoista sokerimassaa
  • 200 g vaaleanpunaista sokerimassaa
  • 200 g oranssia sokerimassaa


  • Sekoita salmiakkimixeri ja perunajauhot kattilassa. Kuumenna liedellä, kunnes kiisseli pulpahtaa, mutta älä jatka keittämistä. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon voi. Sekoittele, kunnes voi on sulanut. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi munavaahdon joukkoon puolet jauhoseoksesta ja lisää tämän jälkeen vuorotellen salmiakkikiisseliä ja jauhoseosta vatkaimen hitaimmalla teholla sekoittaen.
  • Kaada taikina pellille (31 x 39 cm) leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 12 minuuttia. Kumoa samantien toisen, sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi pohjasta. Anna jäähtyä. Tasoita reunat ja leikkaa levy kahteen osaan (n. 17,5 x 28 cm:n kokoiset palat).
  • Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 200 W). Yhdistä suklaasula rahkan kanssa. Sekoita sitten kermavaahdon joukkoon. Levitä täyte pohjapuolikkaalle.
  • Nosta toinen puolikas päälle. Levy kannattaa laittaa pakastimeen noin pariksi tunniksi, sillä se on helpompi leikata paloiksi kohmeisena. Voit myös säilöä leivonnaisen pakastimessa ja leikata paloiksi sulattamisen yhteydessä.
  • Notkista pehmeä voi vatkaimella. Sekoita joukkoon tomusokeri ja vesi. Ota leivoslevy pakastimesta ja levitä päälle ohuelti sokerikreemiä. Kauli valkoinen sokerimassa tomusokeria apuna käyttäen leivoslevyn kokoiseksi levyksi ja nosta sokerikreemin päälle.
  • Käännä leivonnainen ympäri kahden leikkuulaudan avulla. Levitä tällekin puolelle sokerikreemiä ja leikkaa kuutioiksi (jos levy on vielä liian jäässä, odota hetki).
  • Leivosten kannet voi tehdä eri värisistä massoista, tässä käytetty puoliksi vaaleanpunaista ja oranssia. Leikkaa sokerimassalevystä leivosten kokoisia paloja ja aseta kuutioiden päälle.

Resepti on julkaistu myös Unelmien Talo&Koti -lehdessä numerossa 1/2020.

Valmistusaika: 4 t

Vaikeusaste: Vaativampi

Avainsanat:
Lakritsi

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
14 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat