09.11.2015   6 kommenttia Kategoria: Leivokset,  Makuja maailmalta,  Vappu,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton

Donitsi-macaronit


donitsi-macaron

donitsi-macaronit-2

Erilaisten klassikkoleivonnaisten risteytykset on villitys, johon törmää erityisesti amerikkalaisissa leivontajulkaisuissa. Periamerikkalainen donitsi tarjoaa tähän tarkoitukseen herkullisia mahdollisuuksia. Tässä ulkonäkö on lainattu donitseista, mutta rakenteeltaan kyseessä on aito macaron-leivos. Kaneli ja kardemumma antavat taikinalle ripauksen pullamaisuutta. Luumu-kanelitäyte sopii hyvin joulunaikaan, mutta on helposti vaihdettavissa sesongin mukaan esimerkiksi sitruuna- tai appelsiinirahkaan tai johonkin toiseen macarontäytteeseen.

25 kappaletta

Taikina:
125 g mantelijauhetta
3 ½ dl (230 g) tomusokeria
1 ½ tl kanelia
1 tl jauhettua kardemummaa
3 (100 g) keskikokoisen munan valkuaista (huoneenlämpöisiä!)
¼ tl suolaa
½ dl sokeria

Pinnalle:
strösseleitä tai nonpalelleja

Luumu-kanelitäyte:
300 g Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli
½ dl vaniljakreemijauhetta


Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri keskenään. Pyöräytä seos tehosekoittimessa jauhomaiseksi. Sekoita joukkoon kaneli ja kardemumma.

aurinkomacaronit-vaihe-3 macaronit-vaihe

Erottele valkuaiset ja laita kulhoon suolan kanssa.

Vatkaa valkuaisia keskiteholla, kunnes ne ovat saaneet kuohkeutta. Lisää samalla sokeri muutamassa erässä. Jatka vatkaamista keskiteholla. Älä vatkaa ”kankeaksi”, kovaksi vaahdoksi, vaan jätä notkeaksi ja kiiltäväksi.

Siivilöi mantelijauheseos valkuaisvaahdon joukkoon parissa erässä nuolijalla sekoittaen. Jätä pois se osa mantelijauheesta (korkeintaan pari ruokalusikallista), joka ei mene siivilän läpi. Sekoituksen voi tehdä ronskein ottein, jotta saat kuivat aineet uppoamaan marenkivaahtoon tehokkaasti. Valmis taikina on sileää ja tasaista.

donitsi-macaronit-vaihe

Kaada taikina pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (voit käyttää myös kertakäyttöistä pussia, jonka päähän leikataan aukko). Sulje toinen pää pussinsulkijalla. Pursota pellille leivinpaperin päälle rinkuloita (halkaisija noin 5 cm). Jätä pursotusvaiheessa rinkulan keskelle noin euron kolikon kokoinen aukko. Aukko pienenee hieman taikinan levitessä.

donitsi-macaronit-vaihe-2

Koristele puolet kuorista ripottelemalla pinnalle strösseliä. Anna kuorien kuivua pellillä noin 45 minuuttia, kunnes ne ovat pintakuivia.

donitsi-macaronit-vaihe-3 donitsi-macaronit-vaihe-4

Kypsennä uunissa 130 asteessa 15-20 minuuttia. Käännä pelti paiston puolivälissä, jotta paistotulos on tasainen. Anna kuorien jäähtyä ja irrota ne sitten leivinpaperista tarvittaessa paperin alapuolelta painaen.

donitsi-macaronit-vaihe-5

Sekoita rahkan joukkoon vaniljakreemijauhe. Laita täyte pursotus- tai pakastuspussiin ja leikkaa päähän aukko.

donitsi-macaronit-vaihe-6

Pursota rinkula täytettä kuoren sileälle puolelle ja paina toinen kuori kanneksi. Säilytä leivokset jääkaapissa.

donitsi-macaronit-vaihe-7 donitsi-macaronit-vaihe-8

Yhteistyössä Valio

VALIO_logo_RGB53mm_12997_16

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
37 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissa Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Joulukuun kinuskiarvonta



Joulukuun arvonnassa on palkintona kaksi Meiran tuotesettiä. Käy osallistumassa!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit