Taas mennään yhdellä hieman erilaisella ja kuitenkin aika samanlaisella muffinssiohjeella. 😉 Tässä yhdistyvät Maraboun Digestive-suklaa ja muffinssin sisältä löytyvä keksisydän. Halusin kokeilla, miten tuo Digestive toimii taikinan sisällä ja mukavasti pehmentyen se kesti kuumennuksen. Keksin maku ei välttämättä suklaisessa muffinssissa juuri erotu, mutta se näyttää visuaalisesti kivalta ja pidän siitä, että muffinssin sisuksessakin on jokin juju.

Kuorrutus tekee näihin paljon. Kuorrutetta voi toki soveltaa muihinkin muffinssiosion ohjeisiin. Kuorruteohje oli Tovelta, joka oli saanut siitä vielä sileämpää ja pursottuvaa. Minulla ei pursotus onnistunut niin kauniisti, joten päädyin levittämään kuorrutteen veitsellä. Huom: pursotettaessa kuorrutteen menekki on todennäköisesti isompi ja alla esitetty ohje onkin mitoitettu levitysvaihtoehtoon. Pinnan koristelin ruskalehtirakeilla.

Vaihtoehtoinen koristeluvinkki voisi olla pursotettuun kermaruusukkeeseen pystyyn asetettu keksinpalanen. Näin jo koristelu kertoisi, mitä muffinssin sisällä on odotettavissa.

 

Digestive-suklaamuffinssit

Taikina:
1 levy (100g) Maraboun Digestive-maitosuklaata
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa
3 – 5 Digestive-keksiä

Kuorrutus:

50 g tummaa suklaata
50 g voita tai margariinia
3 ¾ dl tomusokeria
3 tl maitoa


Leikkaa suklaalevy rouheeksi. Vaahdota voi/margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon/kerman kanssa. Lisää lopuksi rouhe nuolijalla sekoittaen.

Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan, aseta päälle n. ¼ Digestive-keksiä sydämeksi ja peitä taikinalla. Paista 225 asteessa 12 – 15 min. Anna muffinssien jäähtyä.

Paloittele suklaa ja laita se muiden kuorrutteen ainesten kanssa kattilaan. Sekoittele liedellä miedolla lämmöllä, kunnes ainekset ovat sulaneet tasaiseksi massaksi. Ota liedeltä ja jatka sekoittamista, kunnes seos jäähtyessään jähmettyy. Jäähtymistä kannattaa nopeuttaa kylmässä vesihauteessa. Levitä heti muffinssien päälle.