22.10.2019   101 kommenttia Kategoria: Pääsiäinen,  Pullat, munkit ja donitsit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Dallaspullat


Dallaspullien salaisuus piilee niiden mehevän vaniljaisessa rahkatäytteessä. Korvaan tällä reseptillä aiemmin julkaistun ohjeen (jonka löydät yhä tallennettuna kommenttiin). Visioni oli nimittäin pulla, jossa täyte on sekä korvapuustimaisissa kierteissä että herkullisena nokareena pullien päällä. Kauniin tasaiseksi uunissa paistuva täyte vaati useita koekierroksia reseptin kanssa. Lopulta kananmuna jäi täytteestä kokonaan pois, mikä on varmasti kananmuna-allergisille hyvä uutinen. Taikinassahan kananmuna ei ole tarpeellinen, silloin vain jauhojen määrä vähenee hieman.

26 kappaletta

  • Taikina:
  • 100 g voita
  • 2 ½ dl täys- tai kevytmaitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 pieni muna
  • 8 ½ dl vehnäjauhoja
  • Täyte:
  • 250 g huoneenlämpöistä voita
  • 170 g (n. 2 ½ dl) vaniljakreemijauhetta
  • 400 g vaniljarahkaa
  • (1 tl vaniljatahnaa)
  • 2 dl kermaa (tai täysmaitoa)
  • Päälle:
  • 1 muna


  • Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.
  • Sekoita maitoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä tai yleiskoneen taikinakoukulla vaivaten. Sekoita joukkoon voisula, kun jauhoja on jäljellä noin kolmannes. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
  • Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Ota täytteen voi ajoissa huoneenlämpöön.
  • Notkista täytteen pehmeä voi vatkaimella ja sekoita joukkoon vaniljakreemijauhe, vaniljarahka ja vaniljatahna. Erota täytteestä noin neljännes pullien viimeistelyyn. Sekoita lopun täytteen joukkoon kerma.
  • Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen levyksi, jonka leveys on n. 45 cm. Annostele kermalla notkistettu täyte nokareiksi levyn päälle. Tasoita lastalla kevyin vedoin. Kääri levy pituussuunnassa rullalle. Nipistä saumakohta hyvin umpeen.
  • Leikkaa taikinarulla paloiksi (noin 26 kpl). Laita palat kierrepuoli ylöspäin pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota 20-30 minuuttia.
  • Painele jauhotetuilla sormilla pullien keskelle syvät kolot. Täytä kolot lopulla täytteellä. Voitele reunaosat munalla.
  • Paista pullia 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Valmistusaika: 3 t

Vaikeusaste: Helppo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
28 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan marraskuun arvonta



Toivepuodin joulutuotteista marraskuun arvontaan pääsivät piparipojat-silikonimuotti pienten leivosten tai konvehtien valmistamiseen, jouluiset minimuffinssivuoat, kultaiset makeisvuoat ja Christmas time -kakkukoriste.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat