13.07.2015   82 kommenttia Kategoria: Kesä,  Marenkikakut
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton

Daim-marenkikakku


Julkaisen tämän kakun ohjeen nyt päivitysten kera uudelleen (ensimmäinen julkaisu elokuussa 2008). Tämä on yksi marenkikakkujen suosikeistani ja monta vuotta mielessäni on muhinut ajatus ohjeen päivittämisestä. Isoja muutoksia tähän ei tarvinnut tehdä, mutta aiempi kakku oli kooltaan hieman hankala (pieni mutta korkea ja siksi hankalasti leikattava). Lisäksi ohjeen laatimisen aikaan en vielä ollut keksinyt vaniljakreemijauheen käyttöä täytteiden jähmettämisessä. Nyt tuolla pienellä lisällä kakusta tuli huomattavasti stabiilimpi.

Kakun innoittajana oli äitini eli Kinuskiemon bravuuri; jälkiruoka, jonka elementit ovat rapea marenki, raikkaat mansikat ja vaniljainen kermavaahto, jossa rouskuu Daim-murska. Eipä siis tarvinnut kuin napata menestyksen avaimet tuosta äitini unelmajälkkäristä. Lopputulos on niin taivaallinen, että parhaimmillaan viisi ihmistä on tuhonnut koko ihanuuden. Normaalissa kahvittelutilanteessa, jossa muutakin makeaa on tarjolla, kakku kyllä riittää yli kymmenelle hengelle (tämä koeistettiin viimeksi juhannuksena).

Marenkipohjat voi valmistaa hyvissä ajoin valmiiksi, viikkojakin etukäteen. Kakun täyttäminen on syytä sen sijaan jättää vasta viime tippaan, jotta marenki säilyy rapeana. Koottuna kakku säilyy huonosti jääkaapissa, joten jos kakkua jää yli, se kannattaa laittaa heti pakastimeen.

12 hengelle

Pohja:
marenkipohja

Täyte:
½ dl perunajauhoja
¼ dl sokeria
3 dl maitoa
2 keltuaista
3 ½ dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
½ dl vaniljakreemijauhetta
3 isoa (á 56 g) Daim-patukkaa

500-600 g mansikoita


Valmista marenkipohjan ohjeella 3 kpl marenkilevyjä.

Sekoita kattilassa perunajauhot ja sokeri. Lisää joukkoon maito ja keltuaiset. Sekoita tasaiseksi. Lämmitä liedellä sekoitellen, kunnes kiisseli pulpahtaa muutaman kerran. Jäähdytä.

Mittaa kulhoon kerma ja vaniljasokeri. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita joukkoon kiisseli ja vaniljakreemijauhe. Leikkaa Daim-patukat rouheeksi ja lisää täytteeseen.

Leikkaa mansikat siivuiksi. Säästä muutama kokonainen mansikka kakun päälle.

Laita ensimmäinen marenkipohjalevy tarjoilulautaselle. Levitä päälle kolmannes täytteestä ja mansikoita. Tee seuraavat kaksi kerrosta samaan tapaan. Koristele kokonaisilla mansikoilla, tuoreilla mansikanlehdillä ja/tai sokerimassasta tehdyillä kukkasilla.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
12 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat